Til slutt gikk det riktig bra: 33-26 over Ros! – Sandefjord
Espen Røhmer fikk en fortjent bestemannspremie mot Ros søndag.

Til slutt gikk det riktig bra: 33-26 over Ros!

Det var egentlig aldri noe spørsmål om hvem som var best i Ros Arena i Røyken søndag. For selv om utvisningene i perioder haglet, og vi spilte 3 mot 6, holdt Sandefjord-spillerne hodet kaldt. Sjumålsseier 33-26 i serieåpningen var fullt fortjent!

Førsteomgangen var jevnspilt, men med Sandefjord i føringen stort sett hele veien. Erlend Strand fikk gleden av å skåre Sandefjords første mål i 1. divisjon sesongen 2023-24 fra syvmetersmerket. Endre Svåsand, som kom til oss fra nettopp Ros før denne sesongen, ordnet 2-1, og spillemotoren Espen Røhmer la på til 3-1.

Da så alt ut til å gå etter planen. Men hjemmelaget hadde ikke tenkt å gi slipp. De hang seg snarere på og svarte med skåring hver gang SH fikk mål. Og fra 4-4 til 8-6 var det Ros som var i føringen. Overraskende, men ikke ufortjent. De utfordret SH-forsvaret og var gode til å utnytte de mulighetene de fikk, stort sett fra ute i banen.

Glapp bakover
Sandefjord-forsvaret hang ikke godt nok sammen, rett og slett. De fikk ikke synkronisert bevegelsene tilstrekkelig i forsvarssekseren og ga for ofte Ros sjansen alene mot keeper Johan Bergqvist. Det hjalp i siste del av omgangen. 8-6 ble til 9-12, og gjestene så ut til å få kontroll over kampen. De ledet med to og tre mål de siste ti minuttene av omgangen, og det selv om de pådro seg seks utvisningsminutter i løpet av den perioden. Fire av dem til Sander Ree-Lindstad, som bare såvidt hadde kommet inn på banen før han pådro seg en dobbeltutvisning for munnbruk.

Til pause sto det SH-ledelse 16-14.

Ja, vi satt med en viss uro-følelse i kroppen etter de første tretti, det må sies. For ikke alt gikk på skinner, først og fremst bakover. Men så skvatt kampens tppskårer Johannes Gurrich og SH-gjengen ut av startblokkene etter pausen, økte ledelsen til seks mål (20-14) før det var spilt ti minutter og hadde plutselig sikret seg et forsprang bare de ivrigste Ros-supporterne trodde kunne hentes inn.

Tre utvist samtidig
Og de tok feil. For selv når de var presset som mest, som da Mikkel Ertsås, Johannes Gurrich og Espen Røhmer alle ble vist to fingre i været på under ett minutt, og vi måtte forsvare oss med bare tre mann langs den lange seksmeteren, klarte Sandefjord å holde unna. Ja, Ros reduserte fra 20-26 til 23-26, men «synderne» Gurrich og Røhmer slo knallhardt tilbake. Først Gurrich (23-27), så Røhmer (23-28), så Gurrich igjen (23-29). Da var det bare ni minutter igjen, og SH-gutta hadde gjenerobret kontrollen.

Det var åpenbart at dette var en viktig kamp for SH-trener Geir Oustorp. Han sto med Gurrich, Røhmer og Wennberg Linderud i nær samtlige av de seksti minuttene. Denne seieren skulle sikres. Poengtapet fra samme arena i fjor (27-27) skulle hevnes. Og de sto han av, som det heter blant de som bor lengre nord. Det var deilig!

Sandefjords lag: Johan Bergqvist (39 %), Sander Akerlie (27 %), Martin Lundquist 2 (2), Andreas Oustorp 1, Erlend Svåsand 6, Sander Linderud 6, Magnus Galabuzi Segujja, Mikkel Ertsås, Sander Ree-Lindstad, Lasse Døsen 2, Erlend Strand 1 (1), Jakub Petrzela, Johannes Gurrich 8, Espen Røhmer 6, Tarik Repesa 1.