Cupbomber smalt, men ikke i Jotunhallen: 24-37 – Sandefjord
Sander Wennberg Linderud i aksjon. Han ble kåret til vår BB, velfortjent.

Cupbomber smalt, men ikke i Jotunhallen: 24-37

Etter 35 minutters spill var det slutt på moroa i Jotunhallen. På de åtte neste minuttene gikk Kristiansand fra 19-22 til 19-26, og kampen var på mange måter avgjort. Det ble ingen revansj for cupnederlaget for tre år siden, og det blir ikke noe 4. runde-spill på Sandefjord. Men i en drøy omgang viste de blåkledde at de har tatt gode skritt denne høsten!

«Vi må stå opp bakover og benytte de mulighetene vi får framover», var trener Geir Oustorps beskjed til spillerne før kampen. Dessverre ble det for tøft å følge ordre. Kristiansand har ingen utpregede stjernespillere i troppen, men de er jevnt over gode håndballspillere, og bakerst sto målvakten Loke Brasen meget godt i 1. omgang.

Han var alene årsaken til at ikke Sandefjord ledet ved pause. For så bra spilte vi egentlig, tross 19 baklengs (16-19). Vi spilte oss til massevis av gode sjanser, men misbrukte mulighetene. Bakover slapp også Kristiansand-spillerne for lett til; forsvaret ga ikke Johan Bergqvist den hjelpen han trengte for å hamle opp med gjestene fra Sørlandet.

Det så bra ut
Kristiansand kjørte på for fullt etter hvilen og ledet med fem (16-21) før det var spilt to minutter. Hjemmelaget svarte med to mål av vår beste spiller Sander Wennberg Linderud og ett fra Tarik Repesa, og det sto 19-22. Vi hang så godt med at det fortsatt virket mulig å komme seirende ut av oppgjøret.

Men som nevnt tidligere; da var det slutt. De siste par og tjue minuttene ble tyngre og tyngre, og til slutt viste resultattavla 24-37. Det skal sies at Sandefjord de siste minuttene spilte med G20-laget sitt, men det var likevel ingen tvil om hvem som var det beste laget over seksti minutter.

Mye positivt også
– Det positive er at systemene våre fungerer, det ser vi på antall målsjanser. Og at vi orker å kjøre høyt tempo også mot et eliteserielag. Så er det kjipt å tape, og 24-37 gir ikke noe fullgodt bilde av denne kampen. Vi viste lenge at vi holder et bra høyt nivå, sier Sander Wennberg Linderud.

Han innrømmer at det an være frustrerende å se at den ene sjansen etter den andre glipper, men er også klar på at det må glemmes der og da – som spiller må du se videre til neste sjanse, ikke henge deg opp i den forrige.

Bombene smalt
Det smalt et par cupbomber denne onsdagskvelden. I Stil Arena klarte 1. divisjonslaget Follo å slå bronsemedaljørene fra sist sesong i REMA1000-ligaen Runar (43-40) etter ekstraomganger, og i Lystlunden Arena i Horten ordnet Falk (1. div) cup-avansement med 34-32 seier over Bækkelaget (REMA1000).

Sandefjords lag: Johan Bergqvist, Sander Akerlie, Martin Lundqvist 4 (4), Herman Bjørvik, Andreas Oustorp, Endre Svåsand, Sander Wennberg Linderud 6, Magnus Galabuzi Segujja 1, Mikkel Ertsås, Lasse Døsen 4, Erlend Strand, Jakub Petrzela, Johannes Gurrich 3, Espen Røhmer 2, Victor Iversen, Tarik Repesa 4.