Hektisk uke for Martin (20) – Sandefjord
Martin Lundquist fikk en annen rolle enn tidligere mot OSI søndag.

Hektisk uke for Martin (20)

Søndag spilte han mer 1. divisjonshåndball enn han har spilt til sammen tidligere i karrieren. Onsdag fulgte han opp som «TV-stjerne» da junior-NMs åttedelsfinaler skulle trekkes på direkten i NHFs lokaler. Martin Lundquist har hatt en travel uke så langt, og mer skal det bli.

Mange ble nok overrasket da Sandefjord startet med unggutten Martin Lundquist som midtback mot OSI. Men med både Espen Røhmer (strekkskade i låret) og Sander Ree-Lindstad (kneproblemer) ute av laget falt ansvaret naturlig på Martin, som i et par år nå har briljert i 2. divisjon – i fjor som lagets toppskårer med 132 mål på 19 kamper og en 4. plass på statistikken.

– Jeg var litt spent, jeg må innrømme det, men jeg fikk vite det et par dager i forveien så vi fikk trent noen ganger på rollen før kampen, sier Martin.

Jobben hans var å fore sidebackene Johannes Gurrich og Sander Wennberg Linderud med oppspill. Statistikken viser at han endte på fire assists, samt to mål fra syvmeterstreken. Skuddene fra bak i banen satt ikke like bra, men det får komme i senere kamper.

– Det er sinnsykt stor forskjell på 1. og 2. divisjon. Alt du gjør må skje med mer kraft, mer fart og mer presisjon, sier Martin, som ganske sikkert får en ny sjanse som midtback når Sandefjord-gutta drar til Trondheim for å møte Melhus søndag (kampstart kl 16.00).

Martin på NM-trekning ammen med Aker Topphåndballs Tora Tande-Elton (t.h).

Onsdag var han som nevnt i TV-studioet hos Norges Håndballforbund og bidro under trekningen av åttedelsfinalene i junior-NM (G20). Han så laget sitt bli trukket mot NM-grossisten Nærbø, som var i finalen så sent som i februar (tapte med 3 mål for Charlottenlund).

– Det gikk fint i studioet, men vi kunne sikkert vært heldigere med trekningen. Samtidig kunne vi vært litt mer uheldig også, om vi f eks hadde trukket Haslum eller Charlottenlund. Og så fikk vi jo hjemmebane, det hjelper bra, sier Martin Lundquist.

Sandefjord – Nærbø er en klassiker i aldersbestemt guttehåndball. Nærbø leder nok statistikken de to klubbene imellom, men kanskje vi kan pynte litt på den i løpet av høsten?