Endelig en hjemmekamp igjen! – Sandefjord
Espen Røhmer er tilbake på laget som i dag (kl 17.00) møter Bergsøy i Jotunhallen. Her i aksjon i en treningskamp mot Falk tidligere i høst.

Endelig en hjemmekamp igjen!

Har du lengtet etter å se 1. divisjonshåndball i Jotunhallen? I kveld kl 17.00 får du endelig sjansen igjen når Sandefjord tar imot nykommer Bergsøy.

Det har vært lenge mellom hjemmekampene for Sandefjord så langt denne høsten. Vi er allerede godt ut i oktober og dagens kamp er bare den tredje på eget gulv for Geir Oustorp og hans menn. Til gjengjeld blir det et møte med en helt ny motstander, nemlig Bergsøy – et lag som rykket opp fra 2. divisjon i vår og som allerede har vist at de holder godt 1. divisjonsnivå.

På sine tre seriekamper har de sikret seg seier over Bodø (35-33) borte og holdt godt følge med både Charlottenlund (22-26) og Falk (31-35) på hjemmebane. I tillegg leverte de over forventet (30-33) i åttedelsfinalen i NM mot Kristiansand i Herøyhallen sist onsdag.

– De har et godt lag som er jevnt besatt, sier Geir Oustorp etter å ha sett igjennom den nevnte NM-kampen.

Toppskårerne deres så langt er høyrekanten Emil Raknes og linjespilleren Simen Angell Haugen, begge med 22 mål på tre kamper. Sandefjords to beste målskårere, Sander Wennberg Linderud og Johannes Gurrich, står til sammenligning med henholdsvis 20 og 19 mål.

Med to ukers kamppause siden oppgjøret mot Melhus har Sandefjord hatt god tid til å trene. Ifølge trener Oustorp har fokus vært på samhandling og fysikk. Det tar tid å få nye systemer og nye bevegelser til å sitte. Ekstra tid tar det naturlig nok når sentrale spillere er ute med skade.

Derfor er det gledelig at Espen Røhmer er tilbake på laget til dagens kamp, det samme er Sander Ree-Lindstad. Og unggutten Herman Bjørvik får på ny en plass i 16-mannstroppen.

– Jeg håper å se tålmodighet i angrep og at vi klarer å skape flere brudd i forsvar, sier Geir Oustorp.

Kl 17.00 får vi se om han får det som han vil. I Jotunhallen.