Blir det mer NM-eventyr for Sandefjord? – Sandefjord
Mot Nærbø torsdag var vi ikke gode nok. Dermed er NM-eventyret over for Sandefjord-juniorene. Dessverre.

Blir det mer NM-eventyr for Sandefjord?

Sandefjord-juniorene får testet seg skikkelig når de møter Nærbø til cupoppgjør i Jotuhallen i kveld. Vinneren får en plass i kvartfinalen. Blir det våre gutter?

Sandefjord mot Nærbø er en klassiker innen aldersbestemt håndball. Kl 18.00 i kveld barker de sammen igjen, denne gang i kamp om avansement i junior-NM.

Endringen fra tidligere år er at Nærbø nå møter hele Sandefjord! Juniorlaget vårt er som kjent satt sammen av spillere fra både Sandefjord og Runar, et lag som i forrige runde sendte Trønderlaget Kolstad hodestups ut av turneringen.

– Vi bør være bedre forberedt nå enn mot Kolstad. Vi har fått gjennomført flere økter med NM-laget og stiller med det sterkeste laget vi kan mønstre. I tillegg til de som spilte i Trondheim får vi med oss Preben Gram også, sier Sandefjord-trener Fredrik Svendsen.

Han innrømmer at han ikke har veldig mye kunnskap om motstanderen. De hadde walk over i forrige runde. Men han kjenner selvsagt til de to juniorlandslagsspillerne Torger Edland og Jesper Røisland. Edland er forsvarskjempen som også bidrar godt framover, mens Røisland er en skarptskytende høyre bakspiller. I tillegg nevner han kantspilleren Marius Olseth. Både Olseth og Edland var for øvrig i aksjon da Nærbø slo Bækkelaget 28-25 i Oslo i går.

– Jeg vet ikke om Røisland er med i kveld, han har ikke spilt de siste kampene for Nærbø, sier Fredrik Svendsen.

Det får vi i hvert fall svaret på kl 18.00. Og halvannen time senere vet vi hvem som går til kvartfinalen og fortsatt har muligheten til å nå en NM-finale.