NM-eventyret er over – tapte 27-32 for Nærbø – Sandefjord
Mot Nærbø torsdag var vi ikke gode nok. Dermed er NM-eventyret over for Sandefjord-juniorene. Dessverre.

NM-eventyret er over – tapte 27-32 for Nærbø

Det blir ikke noe Sandefjord-lag i kvartfinalen i junior-NM. Det ble klart etter 27-32 mot Nærbø torsdag kveld. Etter en strålende innledning rotet Sandefjord-spillerne bort seieren og avansementet omtrent på egenhand.

Det var en periode i 1. omgang som skapte trøbbelet. Sandefjord ledet 6-3 etter ni minutter og hadde et godt grep om kampen. På de neste elleve minuttene skåret Nærbø 11 mål mot Sandefjords ene. Sandefjord-spillerne prøvde og prøvde, veldig ofte i mann-mot-mann dueller, men angrepsspillet bar preg av for mye individuell satsing og for mange tekniske feil. Nærbø på sin side spilte trygt og godt framover og skåret på de aller fleste mulighetene.

Mot slutten av omgangen jevnet spillet seg ut, og til halvtid sto det 12-16.

Etter hvilen var Sandefjord i førersetet. De hentet inn både ett og to mål. På stillingen 17-20 leverte målvakt Rodh al Malchi tre redninger på rad alene med Nærbø-spillere, den siste fra sjumetersmerket. Det gjorde at de blå fortsatt holdt følge. Men de kom ikke noe nærmere, og sakte, men sikkert dro Nærbø fra igjen. Ti minutter før slutt lå de fem mål foran (21-26).

På 23-26 hadde vi muligheten til å komme bare to bak, da vi snappet ballen i et Nærbø-angrep, men så mistet vi den like fort som vi vant den, og vi var like langt.

Sluttresultatet ble altså 27-32. Det var slett ikke ufortjent. Nærbø hadde bedre enere, leverte større bredde, hadde et tettere forsvar og vant også målvaktsduellen. I det blandede Sandefjord-laget (Sandefjord og Runar) har de en merkbar manko, og det er bakspillere. For mye legges på skuldrene til trioen Lars Eivind Gurrich, Martin Lundquist og Mikkel Ertsås. Når de ikke er på topp, er det få å velge mellom. Gurrich får godkjent for sine sju mål, men rotet som de andre bort for mange sjanser underveis.

Sandefjords beste spiller ble målvakt Rodh al Malchi. Han var nok gladere for den tittelen i forrige NM-kamp mot Kolstad enn i dag.