Denne SH-troikaen er en viktig del av Randesund-suksessen – Sandefjord
Jesper Skaugseth Mathisen, Martin Setlo og Nicolai Bredmose Haugen - tre av gutte fra vår suksessfulle 98-generasjon. Alle tre havnet i Randesund og har gjort seg sterkt bemerket der!

Denne SH-troikaen er en viktig del av Randesund-suksessen

De dro fra Sandefjord til Kristiansand i 2019, meldte seg inn i 2. divisjonsklubb Randesund og var sterkt delaktige i fjorårets opprykk til 1. divisjon. Nå skal to av dem bryne seg mot Sandefjord. Men Nicolai Bredmose Haugen regner ikke med poengfangst når de kommer til Jotunhallen i morgen.

M- Å få slike mennesker inn i klubben er helt magisk! De har bidratt sosialt, på trening og i kamper helt siden de kom til Randesund. De er rett og slett herlige gutter som det er lett å bli glad i!

Det sier Sverre Bleie, mangeårig trener og trenerkoordinator i Randesund. Selv om han selv trener damene, nå i 2. divisjon, følger han selvsagt med på det som skjer i herrehåndballen. Og han har bare godord å si om Nicolai Bredmose Haugen, Jesper Skaugseth Mathisen og Martin Setlo – de tre Sandefjord-spillerne som ga seg i SH etter 2018-2019 sesongen og dro videre til studier i Kristiansand.

Alle tre fortsatte håndballkarrieren i 2. divisjon med Randesund. Etter opprykket i vår la Martin egentlig opp som spiller, men søndag er han med likevel. Jesper har «alltid» slitt med ryggen, slik var det sist sesong også, og med ekstra press i 1. divisjon valgte han å gi seg «mens leken er god».

Spiller og trener
Nicolai derimot, han holder koken. Et sikkert førstevalg på målvaktplass i Randesund. Denne sesongen har han levert flere kamper med over 30 i redningsprosent. Og i tillegg til å spille i 1. divisjon er han hovedtrener for rekrutt-jentene (Junior og Damer 3. divisjon) i Randesund. derfor befinner han seg i dag (lørdag) i Stavanger hvor jentene spiller to kamper.

– Så drar han hjem til Kristiansand i kveld med fly via Oslo, og deretter til Sandefjord i morgen formiddag, forteller Sverre Bleie.

– Lettere å fly rett til Torp, vel?

– Selvsagt. Men det mente han ble for dyrt. Ikke rart vi er glade i disse gutta, sier Bleie.

Skadepreget lag
– Møtet med Sandefjord blir drittøft, sier Nicolai. Han forteller at Randesund-laget er preget av mange skader på sentrale spillere.

– For øyeblikket er vi ikke gode nok til å spille i 1. divisjon, rett og slett. Vi har for mange skader. Nå er vi ikke mer enn åtte mann på trening. Det er kjipt, selvfølgelig, og det gjør det ikke noe bedre at vi møter Falk (tapte 38-23 hjemme), Sandefjord og Follo på rekke og rad. Ikke får vi hentet ned noen spillere fra samarbeidsklubben Kristiansand heller, for de sliter også med mange skader. Vi skal gi vårt ytterste, selvsagt, men jeg er redd det ikke er godt nok, sier han.

Randesund åpnet debutsesongen sin i 1. divisjon med en stor overraskelse. De spilte nemlig 24-24 mot Ryger hjemme i Sukkevannhallen.

– Da var alle med. Det var full hall, masse entusiasme og moro å spille. Får håpe vi kommer tilbake dit snart. Om ikke før jul, så i hvert fall etter mesterskapspausen i januar.

Kjæreste i Molde
Selv ser han for seg at dette kanskje blir hans siste sesong i sørlandsklubben som han har spilt for siden 2019, med unntak av et utlån til Viking HK (Stavanger) våren -21. Til sommeren skal han levere en master i industriell økonomi og kan kalle seg bygningsingeniør. Kjæresten er fra Molde og spiller håndballen for klubben dere oppe mot nordvest-landet. Da er det lett å tenke seg hvor turen går videre…

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til Jotunhallen, men skulle selvsagt helst sett at vi kunne by Sandefjord på skikkelig kamp. Det er jeg redd vi ikke klarer, sier Nicolai Bredmose Haugen.

Søndag får vi se om han bløffer 😀