– Ikke vær så seriøs da Geir! – Ro deg ned du da, Johnny! – Sandefjord
STIFs G12-lag i 1984. Se om du kan finne Geir Oustorp og Johnny Jensen på bildet.

– Ikke vær så seriøs da Geir! – Ro deg ned du da, Johnny!

Kveldens kamp i Jotunhallen (kl 17.00) er ikke bare et møte mellom to rivaliserende klubber fra Vestfold, det er også et møte mellom to guttunger som vokste opp med håndball i den samme hallen. Sandefjord mot Falk er like mye Geir Oustorp mot Johnny Jensen!

Se på det store bildet, det er avs STIFS G12 lag fra 1984. Nummer fire fra venstre i bakerste rekke er Sandefjords trener Geir Oustorp. Nummer tre fra høyre i bakerste rekke er Falks trener Johnny Jensen.
Sammen utviklet de seg til å bli en del av det fryktede SHK-laget på 1990-tallet. Begge var med å ta «The double» (serie og cup) først med SHK i 1993 og så med STIF i 1999.

Geir Oustorp har 91 landskamper for Norge i perioden 1992-2004 og skåret 317 mål, mens Johnny Jensen spilte 200 kamper med flagget på brystet mellom 1995 og 2012 (288 mål).

De møttes i trener-sammenheng for første gang da de to lagene spilte treningskamp i Horten før seriestart. Da var det trening. I kveld er det alvor. Før det braker løs spurte vi om de kunne si tre positive og en litt negativ ting om sin gamle håndballvenn. Svarene fikk vi, og de overrasket vel egentlig ikke så veldig! 😀

Geirs plusser om Johnny: – Han er engasjert, han er alltid godt forberedt og han er en lojal gutt.

– Og minus?

– Det må være temperamentet!

Johnny om Geirs plussider: – Han er en god trener som vet hva han vil, han jobber i Politiet med forebyggende arbeid for unge under 18 år, og det står respekt av at han var en av de første politimennene på Utøya.

– Minuset da?

– Han var for seriøs da vi var unge!

Johnny Jensen og Geir Oustorp spilte håndball sammen for SHK/STIF i mange år. I dag møtes de som trenere for hvert sitt lag på parketten i Jotunhallen.

Vi spurte dem ikke om kampen. Den lever sitt eget liv. Men til alle dere som kommer til Jotunhallen i kveld for å være med på Håndballfesten: Husk at det er to gamle lagkamerater som står på sidelinjen for hvert sitt lag. Om det bruses med fjærene i perioder, så er de fortsatt det.