Fyllingen-treneren har Follo som opprykksfavoritt – Sandefjord
Fyllingen-trener Andreas Ungesson tror mest på Follo i årets 1. divisjon. Endrer han syn etter dagens møte med Sandefjord? Foto: Tove Lise Mossestad.

Fyllingen-treneren har Follo som opprykksfavoritt

Han tror ikke de møter det beste laget i 1. divisjon når Fyllingen allerede klokka 14 i dag spiller mot Sandefjord i Framohallen. Fyllingen-trener Andreas Ungesson er nemlig krystallklar på at Follo er den store opprykkskandidaten i årets sesong!

Dagens Fyllingen-lag, som har vokst fram i kjølvannet av den tidligere eliteserie- og 1. divisjonsklubben Fyllingen og FyllingenBergen (nå Bergen Håndball), er inne i sin andre sesong i 1. divisjon. De beholdt plassen med god margin (fem poeng ned til Nordstrand på nedrykksplass) i debutsesongen og har med seg de aller fleste av fjorårsspillerne videre.

Starten har vært brukbar for Andreas Ungesson og hans menn. De har vunnet to av de første seks kampene (36-29 hjemme mot Randesund og 23-22 borte mot Ryger), men ligger likevel som ett av fire lag under nedrykksstreken med bare to poeng. Det skyldes at de startet sesongen med to minuspoeng på grunn av dårlig økonomi. De to siste hjemmekampene har endt med klare tap mot nykommer Bodø (28-33) og Falk (27-37).

I et intervju med Norsk topphåndball for en måned siden svarte Fyllingen-treneren dette på spørsmål om hvordan det blir å møte Sandefjord og Follo (bortebane neste søndag):

-Det blir tøffe, men helt sikkert gøye kamper. Vi er i den situasjonen at vi kan gå inn i disse kampene med lave skuldrer. Det er ikke vi som har presset på oss.

Vi er tippet på 12-13 plass og jeg tror topplagene føler at de «skal vinne», og vi vet jo at til lenger vi «er med» i kampen til mer stresset vil de bli. Men det er gode motstandere som vi lærer mye av. Og vi gir oss selvfølgelig ikke uten kamp da.

Til slutt må vi tilbake til innledningen. For til Norsk Topphåndball avslutter han slik på spørsmål om hvem han tror vinner årets 1. divisjon:

– Follo!

Så får vi se om han er like sikker på det etter neste helg. 😀