Laget med best keeper vinner ofte kampen – vi slo Fyllingen 22-17! – Sandefjord
Sander Akerlie var sterkt delaktig i at Sandefjord slo Fyllingen 22-17 i Framohallen i går. Han reddet halvparten av skuddene!

Laget med best keeper vinner ofte kampen – vi slo Fyllingen 22-17!

Det er så utrolig deilig å ha en levende vegg mellom stengene!. Sander Akerlie reddet halvparten av alle Fyllingen-skuddene da vi slo bergenserne 22-17 i Framohallen lørdag. – Takk for hjelpa, gutter, sa en fornøyd Sander Akerlie etterpå.

Sjelden har vi sett en førsteomgang i 1. divisjon med færre skåringer enn i kampen mellom Fyllingen og Sandefjord. Johannes Gurrich utlignet til 1-1 etter ti minutter. 6-8 sto det til pause, mye takket være fantastiske målvakter i begge ender av banen, men også på grunn av en god del dårlige avslutninger.

Uansett, Sandefjord sto etter hvert fram som det beste laget og skaffet seg en tomålsledelse snaue tre minutter før halvtid da Sander Wennberg Linderud skåret ett av sine totalt åtte mål denne ettermiddagen. Linderud var uten tvil vår beste utespiller i dette oppgjøret, og i perioder den eneste som klarte å omsette sjanser i mål.

Fyllingen svarte
Hjemmelaget Fyllingen ledet 1-0, 2-1 og 3-2, men så tok gjestene over. Tomålsledelsen til pause ble til fire før ti minutter var spilt i den andre da Lasse Døsen kontret inn 13-9. Men da mange trodde at kampen var avgjort, og at resten ville bli en parademarsj for de blå, svarte Fyllingen først ved å utligne tempoet i målprotokollen, deretter ved å hente opp til det sto 14-15 da klokka viste 17.22. Det var virkelig kamp igjen!

Tarik Repesa ordnet 14-17 bare noen sekunder senere, men så kom en periode på over fire minutter før toppskårer Linderud sendte en suser inn til 14-17. I denne perioden fikk Sandefjord opp tempoet i angrepsspillet sitt igjen, slik de gjorde i starten av andreomgangen. Ballvekslingene mellom Johannes Gurrich, Espen Røhmer og Sander Linderud satt bedre, og for Johannes Gurrich kjentes det nok ekstra godt å sette inn 15-19 – det målet som på mange måter avgjorde kampen. Det var bare fem minutter igjen å spille, og lite tydet på at Fyllingen skulle klare å skåre fire mål på den korte tiden.

Det gjorde de da heller ikke. Sander Akerlie måtte se to baller til bak seg, men Sandefjord skåret tre på samme tid, og femmålsseier 22-17 var en realitet.

Slitekamp
– Det er en deilig følelse å redde skudd, men i første omgang hjalp det liksom ikke så mye. Det er bedre å redde og oppleve at redningen fører til mål i andre enden, sier Sander Akerlie, som skynder seg med å skryte av forsvarsarbeidet til medspillerne sine. Han sto med 77 i redningsprosent etter tretti minutter, endte på 52, og ble veldig fortjent kåret til Sandefjords beste spiller.

– I begynnelsen av andre omgang sto jeg med en følelse av at vi skulle dra fra og sikre seieren, men så ble det jo en slitekamp likevel. Men men, to poeng og seier er jo tross alt det viktigste, sier Akerlie fornøyd.

Sandefjords lag: Johan Bergqvist, Sander Akerlie (52 %), Endre Svåsand, Espen Røhmer 2, Magnus Galabuzi Segujja 1, Sander Ree-Lindstad, Johannes Gurrich 2, Sander Wennberg Linderud 8, Andreas Oustorp 4 (4), Martin Lundquist, Lasse Døsen 1, Erlend Strand 1, Jakub Petrzela 2, Tarik Repesa 1.