Emil (29) gleder seg til å møte «gamleklubben»! – Sandefjord

Emil (29) gleder seg til å møte «gamleklubben»!

Han hadde hjemmebane i Jotunhallen fra 2018 til 2020. Når Bodø møter Sandefjord i Bodø Spektrum i morgen er Emil Johnsen (29) imidlertid klar på hvem som skal vinne!

Gjennom to sesonger med SH fikk Emil Johnsen vist seg fram i blått som en viktig del av Einar Veierøds forsvarsspill. Den nesten to meter lange venstrebacken fikk klistrelappen «råsterk» og ble en fryktet motstander først i 1. divisjon, dernest i REMA1000-ligaen.

Men etter to år lengtet Emil hjem til Bodø. Siden har han vært med på håndball-oppblomstringen i den tidligere håndballbyen, som preget norsk herrehåndball for bare et tiår siden da Børge Lund kom hjem til trenervervel etter suksessfylte år som spiller for TWH Kiel.

– Opprykket vårt fra 2. til 1. divisjon i fjor var viktig for interessen, det er helt sikkert. Og så venter vi på en ny storstue som skal være klar i 2025. Målet for klubben er et gjensyn med REMA1000-ligaen. Men først må vi stabilisere oss i 1. divisjon, så må vi bli gode nok til å kjempe om opprykk, sier Emil.

Bodø har kommet godt ut av starten på denne sesongen og ligger foreløpig på femteplass med ti poeng på åtte kamper. Mest imponerende er nok timålsseieren (35-25) hjemme over Charlottenlund, minst imponerende tomålstapet for Bergsøy (33-35) på samme bane.

– Vi har jevnt over et godt lag, med de fremste styrkene i forsvar, sier Emil, som gjerne blir med Bodø opp i toppdivisjonen når den tid kommer.

Hvis det fortsatt er moro med håndball da. For der er han klar: – Jeg spiller så lenge det er moro. Er det ikke det, slutter jeg på dagen!