En smak av fugl i Bodø: 21-33! – Sandefjord
Jakub Petrzela jobbet godt i forsvar og skåret tre fine mål mot Bodø. Arkivfoto.

En smak av fugl i Bodø: 21-33!

De har trent mye i høst, Sandefjord-gutta, og nå begynner vi å se resultater av det. Mot Bodø lørdag var det perioder hvor det virkelig smakte fugl!

Starten på kampen var imponerende, rett og slett. Anført av de to Sanderne Akerlie og Linderud fosset de frem, overspilte Bodø i begge ender av banen og ledet 9-2 etter elleve minutter! De blå leverte angrepsspill til 6 i karakter, og Sander Akerlie tok omtrent annethvert skudd som kom.

Nå jevnet det seg riktignok ut etter hvert, men at ledelsen ved pause ikke var på mer enn fem mål skyldtes mer slurv fra Sandefjord enn godt spill fra Bodø. Og så Sander Akerlie, selvsagt.

Moro var det også å se Anders Jansrud komme inn og sette sine to første baller i nettet for sesongen, mens venstrekanten Erlend Strand også imponerte i de få minuttene han var innpå.

For i det aller meste av omgangen spilte Sandefjord med det som har etablert seg som den klare start-sekseren; Magnus Galabuzi Segujja, Johannes Gurrich, Espen Røhmer, Sander Wennberg Linderud, Endre Svåsand og Tarik Repesa.

Akerlie rå igjen
Andreomgangen startet litt trått, men det tok ikke så lang tid før gjestene var igang igjen. Fortsatt anført av Sander Akerlie, som endte på imponerende 50 i redningsprosent, og nå med skåringer nær sagt fra alle posisjoner. Til slutt, da Martin Lundquist satte syvmeterkastet i kampens siste sekund, hadde alle utespillerne kommet på skåringslista.

Det er mye bra å trekke fram etter tolvmålsseier 33-21 over Bodø. Et aggressivt og tett forsvar gjennom hele kampen, med Sander Ree-Lindstad i en viktig fremskutt rolle. Stor fart i ballen i seksti ,minutter, anført av playmaker Espen Røhmer. Solid uttelling på skuddene fra så godt som samtlige spillere, nå var det bare Johannes Gurrich som sleit litt med treffpunktet. Men han kom til mange gode sjanser og får nok flere muligheter til å sette dem i kampene som kommer.

Svendsen var sjef
– Sjukt imponert over engasjementet og intensiteten gutta viser i dag. Moro også at vi fikk vist oss fram med over 1000 tilskuere i hallen, sier Fredrik Svendsen, som var hovedlagleder for Sandefjord for første gang i trener Geir Oustorps landslagsfravær. Oustorp er landslagstrener for de tjekkiske damene som skal spille VM i desember og blir dermed borte fram til nærmere jul.

Med seg på benken hadde Fredrik en gammel kjenning, Einar Veierød, som har sagt ja til å bidra i denne perioden og i en tilsvarende på nyåret.

Sandefjords lag: Sander Akerlie (50 %), Johan Bergqvist (40 %), Endre Svåsand 6, Espen Røhmer 1, Magnus Galabuzi Segujja 2, Sander Ree-Lindstad 1, Johannes Gurrich 3, Sander Wennberg Linderud 7, Martin Lundquist 1 (1), Lasse døsen 1, Erling Strand 3, Anders Jansrud 2, Jakub Petrzela 3, Tarik Repesa 3.