Ti minutter som ødela alt: 27-31 – Sandefjord
Resultattavla viser 31-27 til Ryger. Det ble en laaang busstur hjem for Sandefjord-gutta.

Ti minutter som ødela alt: 27-31

Sandefjord ledet 11-9 og hadde festet et lite grep om kampen etter tyve jevnspilte minutter. Så raknet alt. De blå tapte de siste ti minuttene av første omgang 9-1, og det sjokket kom de seg aldri over.

Oppgjøret mellom Ryger og Sandefjord i Stavanger Idrettshall ble ingen fest for Fredrik Svendsen og hans menn. Det var hjemmelaget som kunne juble hemningsløst etter kampen for seier over opprykksfavorittene Sandefjord. En seier som var fullt fortjent.

– Men den avslutningen på førsteomgang gjorde vi det ekstremt vanskelig for oss selv. De ti minuttene var veldig skuffende, sier Fredrik Svendsen.

Hva som skjedde må de nok nok bruke litt tid på å finne ut av. Men resultatet var godt synlig. Ryger feide igjennom Sandefjord-forsvaret og skåret på alle forsøk mens gjestene fikk av gårde svært få avslutninger, hvorav de fleste havnet til side for eller over mål.

Ryger beholdt kontrollen over kampen gjennom så å si hele annen omgang. Den eneste gangen de var i ferd med å miste den var tyve minutter ut i omgangen. Da hadde Sandefjord hentet inn tre av de syv målene Ryget ledet med, og det sto 26-22 på tavla. Med fine skåringer av Jakob Petrzela, Johannes Gurrich og Lasse Døsen presset Sandefjord Ryger-lagledelsen til å ta en timeout. Ikke nok med det, like etterpå pådro hjemmelaget seg en 2-minutter. Kunne vi få kontakt?

Vi fikk sjansen, men bommet fra seksmeteren. I stedet økte Ryger til 27-22 fra venstrekanten, og momentumet var borte.

Dette var en kamp hvor Sandefjords beste spillere ikke var de beste. Med unntak av Espen Røhmer kom bakspillerne våre aldri opp på normalt nivå, og ingen av keeperne fikk særlig tak i kampen.

– Vi har for mange feil, bommer for mye og er unormalt lite direkte og besluttsomme. Men – vi får ikke gjort noe med det nå. Nå må vi rette blikket mot Follo-kampen lørdag. Da skal vi slå tilbake, sier Fredrik Svendsen.

Sandefjords lag: Sander Akerlie, Johan Bergqvist, Endre Svåsand 3, Espen Røhmer 6, Magnus Galabuzi Segujja, Sander Ree-Lindstad 1, Johannes Gurrich 4, Sander Wennberg Linderud 2, Andreas Oustorp, Martin Lundquist 2 (2), Mikkel Ertsås, Lasse Døsen 3, Erlend Strand 1, Anders Jansrud, Jakub Petrzela 2, Tarik Repesa 3.