«Samboerne» blir bitre fiender når Sandefjord møter Nøtterøy søndag – Sandefjord
Til daglig bor de begge i Uranus vei i Sandefjord. I morgen kl 17 møtes de som bitre håndballfiender når Sandefjord tar imot Nøtterøy i Jotunhallen.

«Samboerne» blir bitre fiender når Sandefjord møter Nøtterøy søndag

Til daglig deler de adresse i Sandefjord. Søndag blir de hverandres hardeste motstander når Sandefjord tar imot Nøtterøy til 1. divisjonsoppgjør i Jotunhallen.

Siden I høst har Johannes Gurrich leid husvære i Uranus vei. Husvert: Fredrik Engelstad. De to ble kjent da de spilte sammen for Sandefjord i 22-23 sesongen. Fredrik ga seg for de blå – og etter sigende også med håndballen – etter fjorårssesongen, mens Johannes har ett år igjen av sin kontrakt med klubben.

Men det er ikke bare Herrens veier som er uransakelige. Plutselig dukket det opp en overgangssøknad i postlista. Fredrik Engelstad, som helt siden har var liten gutt har spilt for klubber i SH-familien, meldte overgang til Nøtterøy!

– Det var Khaled (Chentout) som spurte meg om jeg ville være med på noen treninger. Jeg har hørt mye positivt om han som trener og fikk lyst til å spille under ham når muligheten bød seg, sier Fredrik Engelstad i dag.

Unge og lovende
Han er blitt en viktig del av et lag som har slitt i sesongstarten, men som senest klarte uavgjort hjemme mot Falk (25-25). Vi minner om at vi klarte det samme i folkefesten vår i oktober (26-26). Og Fredrik er fornøyd med det laget han er blitt en del av.

– Det er en stall med mange unge og lovende spillere, så det blir spennende, sier han.

Møtes i alle dueller
For et halvt år siden visste ikke verken Fredrik eller Johannes at de skulle bli motstandere i lokaloppgjøret i morgen. Og ikke bare tilfeldige motstandere heller: Med Johannes på vår venstreback og Fredrik på Nøtterøys høyreback møtes de i hver eneste duell, både i forsvar og angrep. De som ofte møtes på trappa foran Uranus vei 6, skal gjøre sitt ytterste for å hindre hverandres suksess.

– Jeg satser på at han får en natt med dårlig søvn før kampen, sier Fredrik, som gleder seg til møtet med SH.

– Det blir både veldig rart og veldig gøy å spille i Jotunhallen for et annet lag enn Sandefjord. Men jeg skal gjøre mitt for å stoppe gamle kompiser, sier han.

Vil vinne duellene
Og Johannes da? Hva tenker han om å møte huseier Fredrik i nærkamp om viktige poeng?

– Det blir spennende ja! Det blir helt sikkert noen dueller oss imellom, og jeg håper selvsagt at jeg kommer best ut av dem, sier vår hardtskytende venstreback.