Johannes åpenbareren – Sandefjord
Johannes Gurrich ble veldig fortjent kåret til Sandefjords beste spiller med hele 11 mål mot Nøtterøy. Han fikk premien av to jenter fra STIFs cheerleader-tropp.

Johannes åpenbareren

Johannes Gurrich har slitt med uttellingen i mange kamper denne høsten. Men da han møtte husvert Fredrik Engelstad og Nøtterøy i Jotunhallen i går var det slutt på det. Hele elleve ganger var han sistemann på balllen da vi slo naboene 35-30 og sikret juleferie på andreplass!

Det er som regel alltid jevnspilt mellom Sandefjord og Nøtterøy, nær sagt uansett hvordan lagene ligger an på tabellen. Det var det lenge i går også. Etter en sterk hjemmeåpning til 4-1 hentet Nøtterøy seg inn igjen. Og ikke bare det, de gikk i ledelsen også. Bare med ett mål, riktignok, men fra 12-13 og fram til pause (14-15) var det gjestene som førte an i målprotokollen.

Det fortsatte på samme vis etter pause. Khaled Chentout og hans mannskap holdt unna i starten, men bare i fem minutter. Da ordnet Magnus Galabuzi Segujja 17-17 fra strekposisjonen på høyresiden, og like etter var det Jakob Petrzela som skåret 18-17.

Vi var tilbake i føringen, og den ga vi aldri fra oss igjen! Anført av trioen Johannes Gurrich, Jakub Petrzela og Lasse Døsen, som til sammen skåret 13 av våre siste 17 mål, ble det tydeligere og tydeligere at dette var Sandefjords kveld.

Nøtterøy ga aldri opp. Anført av nevnte Fredrik Engelstad, som ble sitt lags toppskårer med fem mål, holdt de seg innenfor fire-fem mål bak. Og de var farlige nok til at Sandefjord aldri kunne senke skuldrene. Forskjellen i sluttminuttene var egentlig bare at vår keeper Johan Bergqvist hadde noen flere redninger enn Nøtterøy-keeperne. Heldigvis. 🙂

Det endte 35-30, en forholdsvis klar og fortjent seier. Sandefjord beholder andreplassen på tabellen inn i juleferien. En plass som gir kvalifiseringskamper mot REMA1000-ligaens nest dårligste lag dersom den holder helt inn. Med Charlottenlunds poengtap for Melhus (26-26) lørdag er det fire poeng ned til nærmeste forfølger. Og ledende Follo viste også svakhetstegn med uavgjort (24-24) borte mot Ryger. Det er foirtstt fire poeng som skiller de to lagene, men det skal ikke mange feilskjær til – fra noen av dem – før situasjonen endrer seg.

Mot Nøtterøy stilte Sandefjord uten Espen Røhmer, uten Tarik Repesa, uten Anders Jansrud – alle tre med skader. Både Endre Svåsand og Mikkel Ertsås har slitt med sykdom den siste uka, og Sander Ree-Lindstad og Magnus Galabuzi Segujja har kropper som trenger hvile mer enn trening. At de likevel klarte å sikre de to poengene, relativt greit, tjener Fredrik Svendsen og gjengen til all ære.

Og i en kamp hvor vi tar to viktige poeng er det moro å se hvordan spillere vokser med ansvar. Denne gangen spesielt Jakub Petrzela, som spilte nesten samtlige seksti minutter både framover og bakover, og Lasse Døsen, som spilte hele kampen. De grep virkelig muligheten med begge henda!

Sandefjord: Johan Bergqvist (30 %), Sander Akerlie (40 %), Endre Svåsand, Magnus Galabuzi Segujja 4, Sander Ree-Lindstad, Johannes Gurrich 11, Sander Wennberg Linderud 4, Hermann Bjørvik, Andreas Oustorp 2 (2), Martin Lundquist 1, Mikkel Ertsås, Lasse Døsen 6, Erlend Strand, Jakub Petrzela 7.