En grei start på det nye året: 32-28 – Sandefjord
Sander Wennberg Linderud leverte sju mål og ni assists og var en selvsagt BB for Sandefjord mot Fyllingen.

En grei start på det nye året: 32-28

Det endte med firemålsseier over Fyllingen i Jotunhallen, men det var mye fordi Sandefjord-trener Geir Oustorp valgte å hvile hele førstesekseren de siste minuttene av kampen. – Det er tross alt to kamper til denne uka, sa Oustorp etter seier 32-28.

Da lagene møttes i Bergen før jul var det spennende fram til de siste ti minuttene av kampen. Denne gangen var det egentlig aldri spennende, selv om hjemmelaget brukte noen minutter på å komme ordentlig i ledelse. For allerede etter tyve minutters spill var Sandefjord fire mål foran 13-9 etter mye godt angrepsspill og et forsvar som stort sett holdt unna, bortsett fra at de to 18-åringene Andreas Holm (8 mål) og Kasper Dalland (7 mål) fikk vel mye plass å herje på.

Bakerst var Johan Bergqvist i godt nyttårsslag og åpnet med en redningsprosent på over 40. Det bidro veldig godt til at hjemmelaget sakte, men sikkert dro i fra i målprotokollen.

17-13 til pause ble til 31-23 da Sander Ree-Lindstad dundret inn sitt tredje kontringsmål for dagen. Da løsnet trener Oustorp litt på snippen, lot «seniorene» få hvile og spilte kampen ut med unggutta pluss Tarik Repesa og nevnte Johan bergqvist.

De har ikke den samtreningen som trengs for å bryte igjennom 1. divisjonsforsvar, men de lærer for hver gang de får sjansen!

Det ble en kamp med mange – og fine – mål. Moro var det å se flere gode kantavslutninger, og ikke minst samarbeidet mellom bakspiller Sander Wennberg Linderud og strekspiller Jakub Petrzela. I perioder gled angrepsspillet lett og godt, i andre og kortere perioder gikk det litt trått.

Men det er klart; uten Espen Røhmer, Anders Jansrud og Johannes Gurrich på banen skal det godt gjøres at det ikke merkes. Mens Røhmer trolig er ute for resten av sesongen, er det gode sjanser for at Røhmer er tilbake allerede onsdag.

Da venter nemlig Ros i Jotunhallen. Røyken-laget er – som Fyllingen – i sterk poengnød og kommer til å kjempe som løver også mot Sandefjord. Men det spørs vel om ikke de må vente en måneds tid før poengfangsten tar seg opp igjen. I mellomtiden venter, foruten oppgjøret mot Sandefjord; Follo (H), Nøtterøy (B) og Ryger (B).

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist (32 %), Sander Akerlie (ikke på banen), Endre Svåsand 1, Magnus Galabuzi Segujja 4, Sander Ree-Lindstad 3, Johannes Gurrich (ikke på banen), Sander Wennberg Linderud 7, Herman Bjørvik, Andreas Oustorp 3 (1), Martin Lundquist 1, Mikkel Ertsås 2, Lasse Døsen 4, Erlend Strand 2, Anders Jansrud (ikke på banen), Jakub Petrzela 5, Tarik Repesa.