En hovedrett med bismak – Sandefjord
Johan Bergqvist fikk bestemannsprisen for sine 36 i redningsprosent. En mager trøst for Sandefjord-keeperen.

En hovedrett med bismak

Det var et eller annet galt med den hovedretten som ble servert i Jotunhallen onsdag kveld. I hvert fall smakte den vondt . Storfavorittene fra Sandefjord måtte se seg slått av Ros-juniorene med klare 26-29. Fortjent nok.

Håndball kan være uendelig morsom og spennende, og den kan være dørgende kjedelig. Både underveis og etterpå. Gårsdagen ble innledet med et sviende Norge-tap mot Portugal, og vi håpet på en opptur med Sandefjord mot Ros i Bugården.

Men den oppturen kom egentlig aldri. Bare en gang, snaue seks minutter ut i annen omgang, ledet vi. Da ordnet Johannes Gurrich 17-16 på et susende gjennombrudd. Men så kom Ros tilbake igjen i føringen, slik de hadde i hele den første omgangen. Alltid et mål foran, eller uavgjort. Og fra 17-16 gikk de opp i tremålsledelse 18-21 anførte av 12-målsskårer David Valderhaug og lille, men utrolig smidige og raske Kristian Gjestrud.

Sandefjord sleit i begge ender og var igjen avhengig av en god keeper for å henge med. I de sju minuttene fra det attende til det tjuefemte i andre omgang raknet det fullstendig, og gjestene gikk fra 20-21 til 21-27, og de fleste regnet slaget som tapt.

På mesterlig vis klarte Geir Oustorps menn å få fart på skuta igjen. Fire mål på stripe; tre av dem fra Tarik Repesa, skremte Ros til timeout på 25-27. Og den lyktes de tydeligvis godt med, før kampen var ikke mer enn blåst gang igjen før herrene Gjestrud og Valderhaug ordnet tremmålsseier med hver sin skåring. Jakob Petrzelas 26-29 ble aldri noe mer enn et trøstemål.

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist (36 %), Sander Akerlie (ikke på banen), Endre Svåsand 1, Magnus Galabuzi Segujja, Sander Ree-Lindstad 1, Johannes Gurrich 4, Sander Wennberg Linderud 8, Herman Bjørvik (ikke på banen), Andreas Oustorp, Martin Lundquist 1, Mikkel Ertsås, Lasse Døsen 2, Erlend Haug 3 (1), Anders Jansrud (ikke på banen), Jakub Petrzela 2, Tarik Repesa 4.