Røhmer: Håper å være klar til kvaliken – Sandefjord
Espen Røhmer får behandling av Follos medisinske ansvarlige etter kneskaden i desember.

Røhmer: Håper å være klar til kvaliken

Espen Røhmer skadet seg i kneet i bortekampen mot Follo i desember. Han er ikke med når Sandefjord møter Melhus i Jotunhallen søndag (kampstart 16.00), men forhåpentligvis er han tilbake på banen når kvalifiseringskampene for REMA1000-ligaen spilles i april.

Det var ikke spilt fem minutter engang av toppoppgjøret mellom Follo og Sandefjord i Stil Arena før Espen Røhmer måtte forlate parketten. Han møtte en Follo-forsvarer nærmest kne mot kne og hinket av banen med det som senere viste seg å være en menisk- og leddbåndskade i høyre kne. Tapet av midtbacken, som har vært blant SHs beste i de kampene han har fått spille denne sesongen (11 av 16), var merkbart i møtet med Follo, som til slutt vant 30-23.

Trener Geir Oustorp skulle nok gjerne hatt ham med seg i krigen de neste par månedene også, men selv om Røhmer slapp operasjon, gjenstår det fortsatt noen uker med rehabilitering og opptrening.

– En gang i mars, kanskje, sier Espen selv om når han kan være tilbake i laget. Sandefjord møter Falk i Horten 23. mars, og de tre siste seriekampene denne sesongen går mot Ryger (H) 3. april, Follo (H) 7. april og Nøtterøy (B) 13. april. Så er kvalifiseringskampene foreløpig satt opp til 24. april, 1. mai og evt 5. mai.

Sandefjord ligger godt an til å sikre seg minst kvalifiseringskamper etter denne sesongen. Vinneren rykker rett opp (Follo leder med 29 poeng på 15 kamper), lag 2 (Sandefjord (25/16) spiller om plass i REMA1000-ligaen mot lag 13 i årets eliteserie (Kristiansand 7/15), og lag 3 (Charlottenlund 20/15) møter lag 12 (Fjellhammer 9/15).

Så lenge Charlottenlund er partnerklubb med elitelaget Kolstad kan de for øvrig ikke rykke opp i REMA1000-ligaen uansett plassering. Og i REMA1000-ligaen er det usikkert hva som skjer med Fjellhammer etter at klubben har gått til oppsigelse av en rekke av de mest sentrale spillerne på grunn av økonomiske problemer.