Solide fra ende til annen: 29-21 – Sandefjord
Johan Bergqvist sikret seg en ny BB-tittel etter møtet mot Melhus søndag. Her flankert av to blide jenter fra STIFs cheerleading-gruppe.

Solide fra ende til annen: 29-21

Sandefjord leverte en av sine beste kamper for sesongen og slo Melhus 29-21 i Jotunhallen søndag. Og vi kan si så mye som at resultatet lyver: Hjemmelaget kunne vunnet mye mer hvis de ville!

I starten var den neimen ikke så godt å si hvordan det ville gå. Geir Oustorps menn var unøyaktige med ballen i angrep og holdt følge med Melhus mye takket være gode redninger fra målvakt Johan Bergqvist. Seks tekniske feil på de første åtte minuttene førte til bare to skåringer, men heldigvis klarte ikke Melhus flere de heller. Og så kom Johannes Gurrich bedre med i kampen. To mål og én assist på noen få minutter, og Sandefjord var foran 6-4.

Fra da, etter 14 minutter, var Sandefjord ett og to mål foran de neste sju minuttene til Jakub Petrzela ordnet 10-7. Da hadde de vist flere og flere prov på godt angrepsspill med hurtig ankomst og solid trykk mot Melhus-forsvaret. Ved halvtid sto det 13-9.

De åtte første minuttene av den andre omgangen artet seg helt annerledes enn i den første. Sandefjord skåret sju mål, Melhus ingen. Det lille av Melhus-forsøk som slapp igjennom Sandefjord-forsvaret, tok Johan Bergqvist seg av. På 19-10 var selvsagt seieren allerede sikret, men hjemmelaget fortsatte med storspillet og hadde stålkontroll fram til 24-14 da det var ti minutter igjen å spille. Da valgte Oustorp å hvile de spillerne som hadde vært lenge på banen og satte inn juniorene. De gjorde seg ikke til skamme på noen møte. Ti måls ledelse ble til åtte, men det var aldri fare på ferde.

Det var en imponerende oppvisning av Sandefjord. Melhus kom til Vestfold som femtelag på tabellen med en god mulighet for å utfordre nabo Charlottenlund på tredjeplass. Men i Jotunhallen ble det et møte mellom gutter og menn. Sandefjord brukte de kreftene de har trent seg til gjennom hyppige økter i styrkerommet og Melhus-ungguttene klarte rett og slett ikke å bryte igjennom. Og så Johan Bergqvist aller bakerst da. Lenge lå han med en redningsprosent på over 40, og han endte med 39 – mer enn godt nok til å sikre seg Banens beste-tittelen for n´te gang denne sesongen.

Det var mye som varmet mot Melhus. Kampens overraskelse var distanseskuddet fra Erlend Strand da dommerne var i ferd med å blåse for passivt spill. Han jublet ekstra godt etter den skåringen! Det var godt å se hvordan trener Oustorp etter hvert får jobbet sammen en ny bakspillerrekke etter Espen Røhmers skadefravær. Det var moro å se hvordan Anders Jansrud spiller på seg mer og mer selvtillit og bidrar sterkt både i forsvar og angrep. Og lista over målskårere viser hvordan laget i dag lyktes fra alle posisjoner.

Sandefjord: Johan Bergqvist (39 %), Sander Akerlie (ikke på banen), Endre Svåsand 3, Sander Ree-Lindstad, Johannes Gurrich 3, Sander Wennberg Linderud 5, Herman Bjørvik, Andreas Oustorp 2 (2), Martin Lundquist, Mikkel Ertsås, Lasse Døsen 3, Erlend Strand 3, Anders Jansrud 2, Jakub Petrzela 3, Tarik Repesa 5.