Åtte lag kjemper om kvalikplass for REMA1000-ligaen – Sandefjord
Ni lag med fire poengs margin. Åtte av dem kjemper om retten til å spille kvalifiseringskamper for opprykk til REMA1000-ligaen neste år sammen med Sandefjord.

Åtte lag kjemper om kvalikplass for REMA1000-ligaen

Med ti kamper igjen å spille er det hele åtte lag som ligger i posisjon til å kunne ta den siste kvalifiseringsplassen for å kunne møte Kolstad, Elverum og resten av norgeseliten neste sesong. Bergsøy, som Sandefjord møter på nordvestlandet onsdag kveld, er ett av dem.

Det har utkrystallisert seg topp- og bunnlag i 1. divisjon etter 16 spilte kamper. Follo ser ut til å ha stø kurs for direkte opprykk. De leder med fire poeng på Sandefjord, har én kamp mindre spilt, og kan i tillegg skilte med sjumålsseier fra Stil Arena før jul. Sandefjord på sin side ligger fem poeng foran Charlottenlund, riktignok med en kamp mer spilt enn trønderne også, men Charlottenlund er partnerklubb med Kolstad og kan derfor ikke rykke opp og er dermed heller ikke aktuelle for kvalifiseringsspill.

Det vil si at nærmeste utfordrer til den plassen som gir kvalikkamper mot nummer 13 i REMA1000-ligaen er nyopprykkede Bodø som per i dag ligger ti poeng bak Sandefjord. Også bodøværingene har spilt en kamp mindre enn Sandefjord, men åtte poeng skal det også godt gjøres å hente inn på de kampene som gjenstår. Sandefjord har vist gode tendenser både mot OSI og Melhus etter jul og skal nok bli vanskelige å fravriste poeng i det hele tatt denne våren! Det betyr fort at det er den andre kvalifiseringsplassen (mot nr 12 i REMA1000-ligaen) det blir kamp om.

Fra Bodø til Fyllingen er det åtte plasser, men avstanden er bare fire poeng. Med ti kamper igjen er det med andre ord mulig for alle disse lagene å havne på den plassen som gir kvalifiseringsspill. Mest sannsynlig står kampen mellom Bodø, Melhus, Grenland og Falk. Så spørs det hva den nye Ryger-treneren Knut Ove Joa kan klare å få til med Stavanger-laget og om hvor mye Khaled Chentout klarer å få ut av et Nøtterøy-mannskap som har vist mye bra, men som har slitt med å vinne kamper denne sesongen.

Favoritt? Trolig er Falk laget med størst bredde og potensiale, men så langt har de vist seg som et av de mest ustabile lagene i divisjonen.

Det er fire lag som rykker ned. Vi kan trolig allerede slå fast at Oslo-Studentene og Randesund er to av dem. Bergsøy ligger i øyeblikket rett over streken. Seier over Sandefjord i morgen vil med andre ord komme som manna fra himmelen for laget som rykket opp fra 2. divisjon før denne sesongen og som har klart seg overraskende bra så langt. Det samme må en jo si om Bodø og Grenland, som begge er nykommere i divisjonen og likevel er med og kjemper om opprykk.