Tas Sandefjord av vinden? – Sandefjord
Onsdagens motstander Bergsøy holder til akkurat der ekstremværet "Ingunn" har tenkt å innta Norge i morgen.

Tas Sandefjord av vinden?

Mange husker kanskje filmklassikeren «Tatt av vinden» fra 1939 med Clark Gable og Vivian Leigh i hovedrollene som Rhett Butler og Scarlett O`Hara. Onsdagens hovedrolleinnehavere kan fort bli Sandefjord Håndball og «Ingunn».

Det gis ut rødt farevarsel for områdene fra Nordfjord og nordover fra midt på dagen onsdag. Ekstremværet «Ingunn» feier inn over Norge omtrent der Sandefjord skal lande ved 13-tida (Ørsta/Volda Lufthamn) på vei til 1. divisjonskamp mot Bergsøy i Herøyhallen. Vinden skal nærme seg 40 m/s i kastene utover ettermiddagen.

– Vi følger med på værmeldingene. Vi er innstilt på å spille, men vi rår jo ikke over kansellerte flyavganger eller stengte bruer, sier daglig leder Anders Holand Pettersen.

Trener Geir Oustorp og spillerne drar etter planen fra Sandefjord til Gardermoen ved 8-tida onsdag morgen. Det skal mye til for å avlyse en kamp i toppseriene. Slik var det også med det kraftige snøværet som rammet Østlandet forrige helg da Sandefjord for to uker siden. Vegvesenet anbefalte alle å holde seg hjemme, men kamp ble det. Håndballforbundets holdning er at så lenge vegene er åpne, eller flyene går, så kan kampene spilles.

Sandefjord flyr som nevnt fra Gardermoen til Ørsta, og drar videre med buss en times tid vestover mot Fosnavåg. Det er fastlandsforbindelse gjennom undervannstunneler, men også en åpen bro helt ytterst mot Herøy.

– Vi har i hvert fall valgt den rette flyplassen. Det meldes om langt sterkere vind på Vigra lengre nord, sier Anders Holand Pettersen.

I kveld, og utover dagen i morgen, er han forberedt på når som helst å måtte sende returvarsel til våre utvalgte. I verste fall kan det bli en ekstra natt i Ørsta.