40 minutter god håndball var ikke nok: 27-27 – Sandefjord
Endre Svåsand ble fortjent kåret til Sandefjords beste spiller søndag.

40 minutter god håndball var ikke nok: 27-27

En håndballkamp varer i 2×30 minutter. Det fikk Sandefjord smertelig erfare mot Grenland søndag. For etter å ha levert tilnærmet årsbeste i halvannen omgang sprakk det for hjemmelaget, som tapte de siste tjue minuttene 11-6 og kan være glade for at de fikk med seg det ene poenget.

27-27 mot Grenland på hjemmebane er ikke bra nok for et topplag som Sandefjord, som vil kjempe i toppen i årets 1. divisjon. Det er Sandefjord-trener Geir Oustorp den første til å erkjenne. Og selv om han var glad for at det ble ett poeng, og ikke null, var det skuffet trener som forlot Jotunhallen etter møtet med nyopprykkede og nydannede Grenland Topphåndball.

Alt så jo så lyst ut også i førti minutter. Sandefjord hadde gode redninger, tett og godt forsvar, mange fine angrepskombinasjoner og en ledelse som så komfortabel ut. Riktignok ikke mer enn fem mål (21-15), men det var vanskelig å se hvordan Grenland skulle kunne rive ned det byggverket Tarik Repesa og kompani hadde bygd opp.

Så viste det seg at det lignet vel mye på et korthus. For det var ikke slik at Grenland spilte veldig mye bedre, det var Sandefjord som sluttet å spille bra. Som sluttet å skyte, som mislyktes med kombinasjoner og som helt unødvendig slapp gjestene inn i kampen. Og de lot seg ikke be flere ganger. De kastet seg inn i kampen igjen med fornyet energi, spiste seg sakte, men sikkert innpå hjemmelaget og klarte til og med å fravriste dem ledelsen (25-26) med 3,30 igjen å spille.

Hadde sjansen
Nå skal det sies at det var Sandefjord som hadde størst sjanse til å vinne. Med bare noen sekunder igjen å spille, etter at Grenlands og banens beste spiller Halvor Gjesdal hadde blitt avblåst for brøyt, ble Sandefjord tildelt frikast i god posisjon. Magnus Galabuzi Segujja utnyttet sin enorme spenst og sendte ballen hardt forbi forsvarsmuren, men Grenland-keeper Marcus Rask satt i akkurat det hjørnet Segujja skjøt, og dermed endte den 27-27.

Sandefjord skal nå ut i to bortekamper på rad; først mot Randesund (Aquarama, Kristiansand) 18. februar og deretter den utsatte kampen mot Bergsøy i Herøyhallen 22. februar. Neste oppgjør hjemme i Jotunhallen er onsdag 6. mars mot opprykksjagende Bodø. det blir en ny vanskelig nøtt å knekke, og da må nok Sandefjord-gutta huske at det er seksti minutter som gjelder.

Sandefjord: Johan Bergqvist (33 %), Sander Akerlie (3 %), Endre Svåsand 4, Magnus Galabuzi Segujja, Sander Ree-Lindstad, Johannes Gurrich 4, Sander Wennberg Linderud 4, Hermann Bjørvik (ikke på banen), Andreas Oustorp 3 (2), Martin Lundquist 2, Fredrik Engelstad, Erlend Strand 4 (2), Anders Jansrud (ikke på banen), Jakub Petrzela 3, Tarik Repesa 3.