Sander Linderud om hvorfor han forlenger: – Håndballen og alt rundt den! – Sandefjord
Sandefjords toppskårer de to siste sesongene, Sander Wennberg Linderud, har tegnet kontrakt for 2 nye år!

Sander Linderud om hvorfor han forlenger: – Håndballen og alt rundt den!

Når Sandefjord søndag morgen setter seg på bussen med kurs for Kristiansand og 1. divisjonskamp mot Randesund, er det i visshet om at deres beste spiller de tre siste sesongene blir med laget videre i minst to år til.

For et lag som ligger i toppsjiktet i 1. divisjon er det alltid spennende å finne ut hvilke spillere som vil være med videre og hvilke som vil finne seg nye utfordringer. For Sandefjord er det f eks klart at Johannes Gurrich forlater klubben til fordel for nesten opprykksklare Follo. Gurrich sier takk for seg etter to sesonger hvor skader har gjort at han ikke har fått vist alt han kan.

En som ikke har tenkt å flytte på seg er Sander Wennberg Linderud. 24-åringen som kom til Sandefjord fra Elverum før 2020/2021-sesongen, da vi gjorde comeback i REMA1000-ligaen etter mange års fravær, har skrevet under på en ny kontrakt som binder ham til klubben fram til 2026.

– Jeg trives veldig godt i klubben og ikke minst ellers i Sandefjord med kjæreste, jobb, venner og det som hører med, sier Sander, som gjennom årene i Sandefjord har utviklet seg til en bakspiller i REMA1000-format. Han kom fra en benketilværelse i dengang Norges beste håndballag Elverum, og er nå et at de første navnene trener Geir Oustorp setter på arket når laget skal tas ut. Om ikke det aller første.

– Jeg dro fra Elverum for å få mer spilletid og mer tillit, og det har jeg fått her. Det, og at jeg trives både på og utenfor banen, har gjort meg til en bedre håndballspiller, sier Sander, som så langt har over 360 seriemål for SH på samvittigheten. Og aldri før har han skåret flere mål enn i år, så langt i sesongen med et gjennomsnitt på 5,8 mål per kamp.

Barnevernstudier
Sander har utnyttet tiden godt mens han har spilt håndball for SH. Som alle sikkert vet er ikke det å være håndballspiller en heltidsjobb hos oss; gutta må tjene mesteparten av pengene til livets opphold annetsteds. Sander har hatt assistent-jobber ved skoler i Sandefjord, og nå jobber han på en barnevernsinstitusjon samtidig som han fullfører det siste året på barnevernstudiet. Det betyr hektiske dager både på jobb, skole og i fritiden!

Når vi søndag drar til Sørlandet for å spille mot Randesund, vet alle at de to poengene skal være med i bussen hjem. Alt annet vil være et gedigent nederlag. Randesund har tatt ett eneste poeng på sine første 18 kamper, og ser man på de siste kampene deres er det ingenting som taler for at poengfangsten vil bli vesentlig styrket i løpet av de kampene som gjenstår.

Alt er mulig!
Men det er selvsagt ikke seier eller tap mot Randesund som står i fokus for Sandefjord-gutta om dagen. Det viktigste er å sikre kvalifiseringsplassen for REMA1000-ligaen neste sesong. Ender vi på 2. plass etter 26 spilte kamper får vi muligheten til å spille kvalifisering mot laget som ender nest sist i REMA1000-ligaen. En kvalifisering som spilles beste av tre.

– Alle vi på laget har lyst til å rykke opp. Det kan bli vanskelig å ta igjen Follo, men alt kan jo skje i en eventuell kvalik, sier Sander Wennberg Linderud. Som altså er klar for to nye sesonger i SH – uansett hvordan denne sesongen måtte ende.

Vi gleder oss!