Sterk 1. omgang ga solide 38-24 seier over Bergsøy – Sandefjord
Johannes Gurrich ble vår bestemann mot Bergsøy som mot Randesund. Denne gang med ni flotte mål på ni forsøk.

Sterk 1. omgang ga solide 38-24 seier over Bergsøy

Det var ventet å bli en vanskelig kamp mot Bergsøy i Herøyhallen, men ble det slett ikke. For denne gang var Sandefjord påskrudd gjennom hele den første omgangen, og med 21-10 ledelse til pause var seieren allerede så godt som sikret.

Førsteomgangen var Sandefjords fra start til slutt. Sander Wennberg Linderud skåret kampens første mål etter halvannet minutt, og så rant det inn bak Bergsøy-målvakten de neste minuttene. Midtveis i omgangen sto det 10-4 til Sandefjord etter en ny kombinasjon Linderud/Petrzela, som vi har sett så mange av denne sesongen.

På de første tretti ble det delt ut seks 2-minuttere, to til hjemmelaget og fire til Sandefjord. Ingen av dem så i utgangspunktet ut som noen utvisning, men det førte uansett til perioder med undertall, og vet ett tilfelle spill fire mot seks.

Johannes Gurrich hadde virkelig stilt inn skuddarmen i Herøyhallen. Åtte ganger smalt det fra venstrebacken, og alle gangene endte ballen bak Bergsøys keeper. Ellers var det Johan Bergqvists keeperspill (sto lenge med 30 %) og et solid forsvar som imponerte mest hos Geir Oustorps utvalgte, hvor både Lasse Døsen, Anders Jansrud og Sander Ree-Lindstad manglet fra den normale 16-mannstroppen.

Andreomgangen er egentlig ikke så mye på skrive hjem om. Den ble rotete og manglet den gnisten vi så var tent før pause. Sandefjord vant den da også bare med tre mål, til 38-24. Det morsomste å fortelle om er egentlig kampens aller siste skåring, en ball helt oppe i høyre kryss på et langskudd fra rett ved midtstreken av Martin Lundquist. Han prøvde å kopiere Tarik Repesa, som satte ballen i mål fra avkastmerket i den første omgangens siste sekund, og lyktes godt med det.

Johannes Gurrich ble korrekt nok kåret til SHs beste spiller for sin innsats, spesielt før pause. Han ble også kampens toppskårer med ni mål. Utover i andre omgang lot Geir Oustorp flere av juniorene få prøve seg, både i angrep og forsvar, og der ligger nok også noe av forklaringen på at ikke alt gikk like godt på skinner som i første omgang.

Sandefjord: Johan Bergqvist (33 %), Sander Akerlie (35 %), Endre Svåsand 5, Magnus Galabuzi Segujja 2, Johannes Gurrich 9, Sander Wennberg Linderud 2, Andreas Oustorp 2, Martin Lundquist 4, Noah Allerød, Fredrik Engelstad 3, Erlend Strand 4, Jakub Petrzela 4, Tobias Bredesen Haug (ikke på banen), Tarik Repesa 3.