Gjorde jobben – i siste liten: 31-28 – Sandefjord
Sandefjord i seiersdans etter 31-28 seier over Bodø.

Gjorde jobben – i siste liten: 31-28

Sandefjord spiller minst ti kvalifiseringskamper om en plass i REMA1000-ligaen neste sesong. Det er klart etter seier 31-28 over Bodø onsdag. Men; det var en to-poenger som satt langt inne.

Jammen så det stygt ut ti minutter ut i den andre omgangen. Sandefjord lå under 17-20, Sander Wennberg Linderud hadde gått i dusjen for lenge siden med direkte rødt kort og gjestene fra Bodø løp igjennom Sandefjord-forsvaret nesten som de ville. Da var det mange som lurte på hva i all verden som var i ferd med å skje!

Hjemmelaget, som sleit seg til 12-11 ledelse til pause, var i en periode ille ute. Tekniske feil florerte, skuddene satt ikke og forsvaret lakk. Ungguttene fra Bodø, anført av veteranen nr 9 Erik Nordskag (26), framsto rett og slett med større vilje, intensitet og tempo enn Sandefjord.

Men så skjedde det noe. Johannes Gurrich, som i åpningsminuttene etter hvilen leverte en rekke tekniske feil, fant plutselig Jakub Petrzela inne på streken to ganger på rad, og det sto 19-20. Kontakten var gjenopprettet! Magnus Segujja utlignet til 22-22, og Lasse Døsen brakte Sandefjord foran i målprotokollen igjen på 24-23. Da var det fortsatt 12 minutter igjen å spille.

De som trodde Bodø da ville få en knekk, trodde feil. Emil Sundfær Johnsen og hans lagkamerater kom seg foran igjen etter straffemål av kampens toppskårer Lars Line (24-25), og de svarte med skåring hver gang Sandefjord gjorde mål. Helt til Johannes Gurrich gjorde 27-27 sju minutter før full tid. Like etterpå forlot den samme Emil Johnsen banen med rødt kort etter en hardhendt takling av Magnus Segujja, og gjestene måtte spille i undertall. Det ble skjebnesvangert. Magnus Segujja førte hjemmelaget i føring igjen med 28-27, Andreas Oustorp satte inn sitt tredje sjumeterkast for kvelden til 29-27 og Endre Svåsand, som avsluttet kampen som høyre bakspiller, punkterte oppgjøret med sin 30-27 skåring med 45 sekunder igjen å spille.

Andreas Oustorp skårer kampens siste mål til 31-28 og Sandefjord kan danse seiersdans i Jotunhallen.

Med andre ord, kampen levde til siste minutt…

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist (29 %), Benjamin Stentun (ikke på banen), Endre Svåsand 3, Magnus Galabuzi Segujja 3, Johannes Gurrich (BB) 7, Sander Wennberg Linderud 3, Andreas Oustorp 5 (3), Martin Lundquist 2, Noah Allerød (ikke på banen), Fredrik Engelstad 1, Lasse Døsen 3, Erlend Strand, Anders Jansrud 1, Jakub Petrzela 3, Tarik Repesa 1.

Johannes Gurrich fint sin fortjente heder etter 7 mål og 10 målgivende mot Bodø. Her flankert av blide jenter fra STIF Chearleaders.