Sikrer kvalifiseringsplass med seier mot Bodø – Sandefjord
Noah Allerød er tilbake igjen etter skade og er klar til oppgjøret mot Bodø i Jotunhallen i kveld kl. 18.00.

Sikrer kvalifiseringsplass med seier mot Bodø

To lag i 1. divisjon får spille kvalifisering om opprykk til REMA1000-ligaen. Med seier (eller uavgjort) mot Bodø i dag er det klart at Sandefjord blir ett av dem!

Det skal skje dramatiske ting om ikke Follo vinner årets 1. divisjon og dermed rykker direkte opp til den gjeste ligaen neste sesong. De leder per i dag med ni poeng på Sandefjord og må i realiteten tape alle sine fem gjenværende kamper for å bli hentet inn av sin nærmeste utfordrer.

Litt mer spenning er knyttet til de to kvalifiseringsplassene. I hvert fall til den siste av dem. Blir det Falk (26 poeng/21 kamper) eller Melhus (23/21)? Grenland ligger i øyeblikket a poeng med Melhus, men har spilt to kamper mer. Med hjemmekamper mot Ryger og Nøtterøy, og serieavslutning borte mot Ros, er det liten grunn til å tro at Falk ikke sikrer seg de tre poengene de trenger for å holde nykommeren fra Telemark bak seg.

Sandefjord ender etter all sannsynlighet på andreplass på tabellen, som gir rett til kvalifiseringskamper mot lag nummer 13 i REMA1000-ligaen. I øyeblikket er det Kristiansand, men de er sterkt oppadgående og tok bl.a bronsemedaljene i NM for bare et par uker siden etter imponerende innsats. Med en rekke skadde spillere tilbake i startoppstillingen framstår sørlendingene som et helt nytt lag. Og med Elverum (H), Halden (H), Runar (B), Sandnes (H) og Drammen (B) igjen på kampprogrammet synes det fullt mulig for dem å sikre seg poeng nok til å klatre et godt stykke opp på tabellen.

Lag som har en helt motsatt kurve er Sandnes og Fjellhammer.

Sandnes står med seks strake tap etter juleferien og har igjen det tøffeste kampprogrammet av alle med Kolstad (B), Arendal (H), Bergen (B), Kristiansand (B) og Elverum (H). Det kan godt skje at tapsrekka utvides til 11 kamper når serien er ferdigspilt!

Etter ettmålsseieren over Sandes for en måned siden har det gått trått for Fjellhammer også. Lørenskog-klubben som sliter med trang økonomi og har spillere på oppsigelse, kan se tilbake på 20-måls tap for Drammen, 12-måls tap for Runar og 13-målstap for Bækkelaget på de siste tre kampene. De har et litt lettere program enn Sandnes: Halden (B), Haslum (B), Nærbø (H), Bergen (B) og Arendal (H), men usikkerheten ligger i hvilke spillere de har til rådighet i sesongavslutningen.

Når Sandefjord møter Bodø i Jotunhallen i kveld kl 18.00 vet de at med seier, eller uavgjort, er de klare for kvalifiseringsspill i april. Da kan ikke lenger Melhus ta dem igjen. Med seier er de også åtte poeng foran Falk, med fem kamper igjen å spille. Det betyr at Sandefjord for å sikre seg «den beste» kvalifiseringsplassen enten må slå Falk i Lystlunden Arena 23. mars eller sikre seg minst tre poeng fra de fire øvrige gjenstående kampene: Charlottenlund (B), Ryger (H), Follo (H) og Nøtterøy (B).