40 minutter med selvtillit-spill ga 34-31 over Ryger – Sandefjord
Fortjent BB-tittel til Sander Wennberg Linderud, her flankert av to blide jenter fra STIF Cheerleaders.

40 minutter med selvtillit-spill ga 34-31 over Ryger

– Vi trenger å vinne og bygge mer selvtillit, sa fungerende hovedtrener Fredrik Svendsen før møtet med Ryger onsdag. De lyktes med begge deler og slo Stavanger-laget 34-31.

Ni seirer, en uavgjort og ett tap er Sandefjords statistikk på de elleve kampene som er spilt i 1. divisjon etter nyttår. Hadde det ikke vært for at Follo har vært helt suverene i årets sesong, ville et lag med en slik statistikk kjempet om førsteplassen i divisjonen. Men Sandefjord må nøye seg med å bli en god nummer to. Og etter kveldens kamp må Ryger akseptere at kvalifiseringstoget etter all sannsynlighet har gått, med tre poeng opp til Melhus og bare to kamper igjen å spille.

I Jotunhallen ble det en forrykende førsteomgang av hjemmelaget. De satte opp et tempo i angrepsspillet som fullstendig overrumplet rogalendingene. – Det var helt etter planen, sa Fredrik Svendsen etterpå. – Vi skulle kjøre full fart etter dem, utnytte feilene deres og profitere på at de gjør mange angrep-forsvar bytter.

SH-ledelsen kom først på 2-1. Så økte den sakte, men sikkert til to, tre, fire, fem og seks mål. Det var som et tog som ikke lot seg stoppe. Togfører Sander Wennnberg Linderud fikk meg seg hele laget. Av de utespillerne som spilte mer enn ett minutt på banen (Fredrik Engelstad), var det ingen som ikke noterte seg for skåring.

Til pause sto det 20-14. Ledelsen økte til sju mål (26-19) ti minutter ut i den andre omgangen. De siste tjue var Ryger best. Anført av sin toppskårer Sune Ruud, som før denne kampen hadde skåret 35 mål på 15 kamper – et snitt på 2,3. I Jotunhallen sendte han hele elleve baller bak SH-keeper Johan Bergqvist. – Ny trener har gitt meg selvtillit, og det hjelper godt, sa en fornøyd Ruud etterpå.

Sandefjord gjorde den jobben de hadde satt seg fore å gjøre. Seieren var aldri truet, selv om Ryger krøp innpå mot slutten. Og mange spillere kunne konsentrere seg om 2. divisjonskampen mot Kjelsås senere på kvelden. I den divisjonen trenger Sandefjord helst ett poeng eller to til for å sikre plassen i divisjonen. Det kan være greit å ordne det før sesongavslutningen i Jotunhallen mot Øyestad – laget som kjemper om den samme sikre plassen.

Sandefjord: Johan Bergqvist (23 %), Tobias Skuggedal Hansen (ikke på banen), Espen Røhmer 1, Magnus Galabuzi Segujja 4, Johannes Gurrich 4, Sander Wennberg Linderud 10, Andreas Oustorp (ikke på banen), Noah Allerød (ikke på banen), Fredrik Engelstad (så godt som ikke på banen), Lasse Døsen 5, Erlend Strand 2 (1), Anders Jansrud 3, Jakob Petrzela 5.