Møter Ryger: – Skal bygge mer selvtillit – Sandefjord
Ass trener Fredrik Svendsen (t.h.) får hovedansvaret når Sandefjord møter Ryger i Jotunhallen kl 18.00 i kveld. Trenersjef Geir Oustorp er på landslagsoppdrag med Tsjekkia.

Møter Ryger: – Skal bygge mer selvtillit

Når Sandefjord møter Ryger i Jotunhallen i kveld kl 18.00 er det to ting som gjelder: 1) Få revansj for det sure nederlaget i Stavanger (27-31) før jul og 2) Bygge mer selvtillit fram mot de viktige kvalifiseringskampene for REMA1000-ligaen senere denne måneden.

I trener Geir Oustorps landslagsfravær med Tsjekkia er det Fredrik Svendsen som får ansvaret for å føre SH-skuta trygt videre gjennom de to kampene som spilles denne uka: Først mot Ryger i kveld, så mot Follo søndag (søndag kl 17.00 – gratis inngang!).

Og assistenttreneren, som også denne gang får med seg gamletreneren Einar Veierød på SH-benken, gleder seg.

– Vi trenger å holde momentum. Vi skal ikke hvile spillere eller bygge overskudd, vi skal bare forsøke å ri videre på den seiersbølgen vi har ridd på siden juleferien, sier Fredrik.

På de ti spilte kampene i 2024 har Sandefjord tatt 17 av 20 mulige poeng. Poengtapene har kommet mot Ros (26-29) og Grenland (27-27), begge på hjemmebane. Laget har jo bare gitt fra seg åtte poeng denne sesongen, fire av dem mot denne ukas motstandere Ryger og Follo.

– Vi må fortsette å bygge selvtillit fram mot kvalifiseringskampene. Vi må fortsette å vinne kamper, som vi har gjort de siste månedene. Alt har ikke vært like vakkert, men vi har vunnet. Og det er fortsatt det viktigste, sier Svendsen.

Han forteller om en spillertropp som er i god form og som holder seg brukbart skadefrie, i hvert fall. – Tarik (Repesa) er ute med hjernerystelse, han fikk seg en smell på trening her om dagen. Espen (Røhmer) er tilbake på benken, i hvert fall, så får vi se hvor mye spilletid det blir, sier Fredrik Svendsen.

Etter Follo-kampen søndag gjenstår det én seriekamp; borte mot Nøtterøy neste lørdag (13/4 kl 17.00). Så følger kampene om billett til neste sesongs REMA1000-liga. De er terminfestet til helga 20./21. april (borte), 26. april (hjemme) og en evt tredje kamp i uke 18 (borte). Hvem som blir motstander er ikke klart, bortsett fra at det er det laget som ender nest sist i årets REMA1000-liga. Per nå er det Kristiansand (13 poeng), men både Bækkelaget (15), Fjellhammer (15) og Sandnes (17) ligger utsatt til når bare to serierunder gjenstår. Mye kan avgjøres allerede i kveld når Fjellhammer møter Bergen borte, Bækkelaget drar til Halden og Kristiansand får besøk av Sandnes.