En verdig seriefinale: 23-23 – Sandefjord
Johannes Gurrich ble kårets til Banens beste spiller for Sandefjord. Neste sesong spiller han for nettopp Follo.

En verdig seriefinale: 23-23

Sandefjord og Follo spilte 23-23 i Jotunhallen søndag i det som ble årets beste håndballkamp i 1. divisjon.

Møtet mellom tabellene Follo og tabelltoer Sandefjord ble et forrykende oppgjør hvor begge lag nok er litt misfornøyde med at de bare fikk med seg ett poeng. Det forteller vel også at uavgjort var et OK resultat. For det var egentlig ikke noen av lagene som fortjente å tape denne kampen.

Selv om Follo har vært klare serievinnere i flere uker allerede, og Sandefjords andreplass har vært like sikker, mobiliserte både hjemmelag og bortelag maksimalt fra start. Det smalt i forsvar, og det smalt i angrep, men hele tiden uten å være i nærheten av stygt eller ufint spill. Det var bare så mye kraft som skulle ut! Fire utvisninger, hvorav tre til Follo, får en jo egentlig til å tenke at her har det gått snilt for seg. Det gjorde det vitterlig ikke!

Follo yppet seg i starten og ledet bl.a. 3-1 etter bare noen minutter, men fra 5-4 og ti minutter spilt var Sandefjord i føringen gjennom hele første omgang. De var tre mål foran på både 8-5 og 10-7, men mot slutten av omgangen glapp det litt i både angrep og forsvar, og Follo hentet seg inn til 12-13 til pause.

Sandefjords største utfordring søndag var å få ballen forbi Follos keeper Viktor Warrer. Ikke fordi han sto kjempegodt, men rett og slett fordi avslutningene var for svake. De gikk både utenfor mål og rett på keeper. Heldigvis gjorde både Sander Akerlie og Johan Bergqvist i Sandefjord-målet en god kamp, i hver sin omgang. Det bidro til at de blå holdt følge med Follo, dom kom foran igjen i målprotokollen på 18-17 midtveis i den andre omgangen.

Da så det en periode litt stygt ut. I løpet av de neste fem minuttene skaffet gjestene seg en tre måls ledelse (19-22), og SH-trener Fredrik Svendsen så seg tvunget til å legge ned timeout-kortet. Hva han sa til gutta vites ikke, men gjett om det virket! På de siste ti minuttene skåret Follo bare en eneste gang, resten av forsøkene tok et hardtarbeidende forsvar og Johan Bergqvist seg av.

Sandefjord på sin side hadde flere gode muligheter, og traff på fire av dem. Endre Svåsand, Sander Wennberg Linderud og Johannes Gurrich x 2, den siste bare sju sekunder før full tid, sørget for uavgjort 23-23 i en kamp Sandefjord har all grunn til være fornøyd med. de fikk vist hele håndball-Norge at de er fullt på høyde med Follo. Kanskje klarte de også å skremme kvalifiseringsmotstanderen litt. Om det nå blir Kristiansand, Fjellhammer eller Bækkelaget.

Sandefjord: Sander Akerlie (25 %), Johan Bergqvist (35 %), Endre Svåsand 5, Espen Røhmer, Magnus Galabuzi Segujja 2, Sander Ree-Lindstad, Johannes Gurrich 6, Sander Wennberg Linderud 6, Andreas Oustorp 1 (1), Martin Lundquist, Noah Allerød, Fredrik Engelstad, Lasse Døsen 1, Erlend Strand 1, Anders Jansrud, Jakub Petrzela 1.