Bare ett spørsmål igjen: Blir det Bergsøy eller Bodø som rykker ned? – Sandefjord
Slik ser det ut på bunnen av 1. divisjonstabellen før den siste serierunden på lørdag.

Bare ett spørsmål igjen: Blir det Bergsøy eller Bodø som rykker ned?

Det meste er avklart før siste serierunde i 1. divisjon. Unntaket er hvem som får det sure fjerdeplassen – fra bunnen.

Fire lag rykker ned i 2. divisjon etter denne sesongen. Det har lenge vært klart at nykommer Randesund, Oslostudentene og Fyllingen er tre av dem. Kampen om å unngå den siste nedrykksplassen står mellom to lag som rykket opp fra 2. divisjon i fjor; Bergsøy og Bodø. Begge lag har 21 poeng, Bodø leder innbyrdes, og det er ingen av lagene foran på tabellen som trenger å frykte noe: både Ros og Nøtterøy har 23 poeng og er bedre i inn bordes oppgjør både mot Bergsøy og Bodø.

Sånn sett kan en si at det er «verdige» nedrykkslag, selv om det er litt overraskende at spesielt Bodø har havnet i denne knipa. Laget til vår tidligere spiller Emil Sundfær Johnsen hadde en bra høst sesong og var en stund med i kampen om kvalikplass for REMA1000-ligaen, men etter nyttår har det raknet totalt for de gule og blå. Tidligere Haslum-trener Sten Stockfleth har måttet se laget sitt tape åtte av de ti siste kampene. Bare mot bunnlagene Randesund og Bergsøy har det blitt poeng. Men det også bare mot topplaget Follo de har fått virkelig stryk (22-34), ellers kan de vise til ettmålstap for Charlottenlund, tomålstap for Falk og tremålstap for Sandefjord – blant annet.

Vår-statistikken er så dårlig at det slett ikke er sikkert at de klarer å ta med seg begge poengene mot Oslostudentene i Oslo lørdag. Og klarer de ikke det, samtidig som Bergsøy slår Fyllingen hjemme i Herøyhallen, blir det 2. divisjonshåndball i nybygde og storstilte Bodø Spektrum neste sesong. Det var ikke det som var planen…

I toppen er det for lengst klart at Follo rykker rett opp og Sandefjord spiller kvalifisering. Med sine to poeng mot Fyllingen i Bergen sist søndag kapret Melhus den andre kvalik-plassen og skal spille mot det laget som ender som nummer tre fra bunnen i REMA1000-ligaen. Falk er bare to poeng bak, men taper uansett på innbyrdes oppgjør.

Men Charlottenlund ligger vel på tredjeplassen? Ja da, men de er partnerklubb med Kolstad og er dermed fraskåret fra å kjempe om opprykk.

Blir det mange kjedelige kamper i sesongavslutningen lørdag da? Ikke nødvendigvis. Og bestemt ikke i Nøtterøyhallen. Oppgjørene mellom Nøtterøy og Sandefjord er aldri kjedelige! Kampstart er kl 16.00!