I kveld får vi vite hvem kvalik-motstanderen blir – Sandefjord
Mange posisjoner skal avgjøres når siste serierunde spilles i REMA1000-ligaen i kveld.

I kveld får vi vite hvem kvalik-motstanderen blir

Kristiansand, Fjellhammer eller Bækkelaget? Litt over klokka 19.30 onsdag vet vi hvem som blir Sandefjords motstander i årets kvalifiseringsspill for REMA1000-ligaen.

Sandefjord endte som nummer to i 1. divisjon og skal spille kvalifiseringskamper mot laget som blir nest sist i REMA1000-ligaen. Siste serierunde avvikles onsdag med kampstart 18.15. Etter de kampene vet vi hvem de skal møte.

Det er tre kandidater, for å si det slik. Kristiansand ligger dårligst an av de tre med 14 poeng, mens både Bækkelaget og Fjellhammer har 15.

* Sørlendingene får en vanskelig bortekamp mot Drammen, som vil gjøre sitt for å vinne denne kampen og dermed ha muligheten til å få hjemmebanefordel i sluttspill-kampene mot Runar.

* Bækkelaget har fordel av hjemmekamp, men skal til gjengjeld ut mot et Bergen som kjemper innbitt for en overraskende sluttspillplass. I øyeblikket ligger de a poeng med Haslum og Nærbø, men bare poenget bak lurer Halden. Med andre ord, bare seier er godt nok for bergenserne.

* Fjellhammer er kanskje det laget som er heldigst med motstanderen, nemlig ØIF Arendal. De har ingen ting å spille for. De ender som nummer tre i ligaen uansett hva som måtte skje onsdag. Men samtidig er Fjellhammer det av de tre lagene som har slitt mest med formen de siste ukene.

For at Kristiansand skal unngå nest siste-plassen må de vinne mens enten Fjellhammer eller Bækkelaget taper. Det hjelper dem ikke med uavgjort, de ligger bak begge på innbyrdes oppgjør.

Ønskemotstander? Ikke helt enkelt å si. Men kanskje Fjellhammer, med de utfordringene de har hatt det siste halvåret og de svake resultatene de kan vise til etter nyttår.