– Alltid gøy med lokaloppgjør! – Sandefjord
SH stiller alle mann alle mot Nøtterøy. Tarik Repesa har vært ute i to kamper med hjernerystelse, mens Espen Røhmer (t.v.) er tilbake igjen etter kneskade.

– Alltid gøy med lokaloppgjør!

Sandefjord møter nærmeste nabo Nøtterøy i Nøtterøyhallen i ettermiddag – kampstart kl 16.00. – Alltid gøy med lokaloppgjør, sier SH-trener Fredrik Svendsen, som for første gang på veldig lenge kan plukke spillere fra øverste hylle.

Det ser sesongens siste seriekamp, og av alle de sju kampene er det bare to som har noen tabellmessig betydning: OSI – Bodø og Bergsøy – Fyllingen. Med seier er Bodø sikre på fortsatt 1. divisjonsplass. Bergsøy ligger a poeng med nordlendingene, men på den andre siden av nedrykksstreken, og Bodø har i tillegg fordel av å være best i innbyrdes oppgjør. Med andre ord, Bergsøy MÅ vinne for å det hele tatt ha en sjanse til å beholde plassen.

For Sandefjords del er situasjonen langt mindre dramatisk. Laget ligger, og ender, på 2. divisjon. Datoer for kvalifiseringskampene mot Fjellhammer er allerede satt; 23. april (Lørenskoghallen) og 26. april (Jotunhallen). Oppgjøret mot Nøtterøy har slik sett bare akademisk interesse. Men så er det dette med å holde momentum da.

– Vi må holde oss oppe. Vi må fortsette å bygge selvtillit og fortelle oss selv at vi er gode nok for REMA1000-ligaen. Og så må vi ha to tanker i hodet: én på denne kampen, én på hva som venter om halvannen uke, sier fungerende hovedtrener Fredrik Svendsen.

Han gleder seg til ettermiddagens kamp av to grunner:

– Lokaloppgjør er alltid moro. Kampen mot Nøtterøy blir en fin avslutning på sesongen. Og så er det godt å vite at hele spillerstallen er friskmeldt. Denne gangen måtte vi faktisk velge bort noen spillere fra 16-mannstroppen. Det har ikke skjedd siden tidlig i desember, sier Svendsen.

Når det først skjer da, at alle spillerne er tilgjengelige, så kunne det vel ikke skjedd på et bedre tidspunkt enn nå, ti dager før møtet med Fjellhammer. Men det betyr nok også at – litt avhengig av kamputviklingen – flere av spillerne som har sittet mye på benken i år vil få mer spilletid i Nøtterøyhallen. Det blir spennende å se hvordan de takler det! 🙂