Avsluttet med nederlag på Nøtterøy – Sandefjord
Jakub Petrzela var en av få som leverte til godkjent mot Nøtterøy.

Avsluttet med nederlag på Nøtterøy

Sandefjord tapte 29-31 for Nøtterøy i årets siste seriekamp i 1. divisjon. Det var ingen som var særlig fornøyde med det.

Oppgjøret mot Nøtterøy hadde ikke tabellmessig betydning, Sandefjord ble nummer to og Nøtterøy havnet uansett omtrent midt på tabellen, samme hva resultatet ble. Men som SH-trener Fredrik Svendsen sa før kampen: «Vi skal bygge mer selvtillit, og samtidig huske at vi skal spille kvalifiseringskamper om et par uker».

Kanskje var det tanken på kvalifiseringskampene mot Fjellhammer som ødela. Sandefjord leverte i hvert fall en av sesongens svakeste kamper mot Nøtterøy. Med mange bomskudd, og mange tekniske feil, var det helt greit at Nøtterøy stakk av med begge poengene. De ledet kampen det aller meste av tiden, de ville mest, de ga mest og de fortjente begge poengene.

Sandefjord åpnet ungt; Endre Svåsand kom inn for Sander Wennberg Linderud og Noah Allerød fikk tillit fra start på strek. I tillegg spilte Lasse Døsen og Erlend Strand på kantene. Espen Røhmer og Johannes Gurrich representerte rutinen, og det holdt ikke helt: For mange sjanser ble skuslet borte, for mange pasninger havnet på feil sted. Nøtterøy grep sjansen, og bortsett fra en liten periode i overtall der Sandefjord fikk et par lette baller i tomt mål, var det Kahled Chentouts menn som hadde kontroll på kampen.

1. omgangen endte med Nøtterøy-ledelse 14-11. Og selv om Sandefjord spilte seg opp etter pause, og vant omgangen 18-17, var det likevel ikke godt nok til poeng. Det til tross for at de hadde flere store sjansen til å skape balanse i de siste minuttene. Sjansene ble skuslet bort én for én, og Nøtterøy kunne til slutt juble for en sjelden seier over Sandefjord på hjemmebane.

Sandefjord: Johan Bergqvist (37 %), Sander Akerlie (14 %), Endre Svåsand 1, Espen Røhmer 1, Magnus Galabuzi Segujja, Sander Ree-Lindstad, Johannes Gurrich 4, Sander Wennberg Linderud 9, Andreas Oustorp 1 (1), Martin Lundquist 1, Noah Allerød 1, Lasse Døsen, Erlend Strand 4, Anders Jansrud, Jakub Petrzela 4, Tarik Repesa 3.