Oustorp: – Nå må vi stole på de beste spillerne våre! – Sandefjord
Magnus Langeland, nå Kolstad, var sentral da Fjellhammer og Sandefjord spilte 25-25 i Lørenskoghallen i 2019. Blir det like spennende i kveld?

Oustorp: – Nå må vi stole på de beste spillerne våre!

Når Sandefjord spiller kvalifisering for REMA1000-ligaen i Lørenskoghallen i kveld (18.30) er det hjemmelaget Fjellhammer som er favoritt. – Det er som regel eliteserielaget som vinner disse oppgjørene. Men vi stiller så godt forberedt som vi kan, sier Sandefjord-trener Geir Oustorp.

Det handler om en plass i vår gjeste håndballserie, REMA1000-ligaen. Der Elverum, Kolstad og de andre topplagene spiller til daglig. Selvsagt hadde det vært moro å se Sander Sagosen og kompani i Jotunhallen neste sesong. Men nåløyet er trangt. Fjellhammer må slås ikke bare én, men to ganger. Første forsøk er i kveld, det neste får vi allerede fredag.

– Vi vet at de stiller med det beste mannskapet de kan, og da kan de fort være bedre enn oss. Men samtidig har de slitt med å levere denne sesongen, og særlig etter jul, så ingenting er gitt på forhånd, sier Geir Oustorp.

Siden sesongen 2019-20 har de to lagene møtt hverandre fem ganger i seriesammenheng, for Sandefjord endte én med seier, to med uavgjort og to med tap. Fjellhammer har holdt seg på elitenivå siden opprykket i 2020, mens Sandefjord har vært litt opp og litt ned.

Denne sesongen ble det tidlig klart at kvalifiseringsspill var det beste SH kunne oppnå; Follo var for suverene i tet. Nå er kampene her, og trener Oustorp kan stille med fullt mannskap.

– Det har vært planen siden vi skjønte hvor båten bar: å få de skadde spillerne tilbake på banen til disse kampene mot Fjellhammer. Espen Røhmer er spilleklar, Anders Jansrud er spilleklar, det betyr mye for oss. Og så vet vi at de ikke bare må være spilleklare, de må levere sitt ypperste også, om vi skal ha noen sjanse til å vinne. Slik er det bare. REMA1000-liga-laget har en hel sesong bak seg med knalltøff motstand, de skal ha et bedre grunnlag enn oss, sier han.

Kvalifiseringsspillet spilles best av tre kamper, dvs at det laget som først vinner to kamper, får den ledige plassen. For Sandefjord har det nesten blitt en vane å spille kvalik. De gjorde det mot Falk i 2017 (tapte på målforskjellen), skulle spilt mot Runar i 2020 (ble avlyst pga corona, begge fikk plass), slo Follo i tredje og avgjørende kamp i 2021 (24-23 i Jotunhallen) og tapte for Haslum i to strake kamper i 2023. Hva skjer i 2024?