– De spiller mer for livet sitt enn det vi gjør! – Sandefjord
Geir Oustorp er klar for sin siste oppgave som Sandefjord-trener. Ca kl 20.00 i kveld vet vi om det blir REMA1000-liga eller 1. divisjon for Sandefjord neste sesong.

– De spiller mer for livet sitt enn det vi gjør!

Sandefjord-trener Geir Oustorp tror ikke kvalifiseringsløpet er kjørt etter fredagens nederlag i Jotunhallen. Han mener tvert om at gutta hans har store muligheter til å vinne når lagene møtes i Fjellhammer Arene i kveld, med kampstart 18.30.

Det er klart for siste akt i årets kvalifiseringsspill for REMA1000-ligaen. Fjellhammer mot Sandefjord allerede i kveld, Kristiansand mot Melhus torsdag. Ingenting er avgjort, alle lagene har én seier hver. Alle lagene har fortsatt mulighet til å spille elitehåndball neste år. Det gjenstår bare 2×30 minutter pluss mulige ekstraomganger og straffekast.

– De er som vi avhengige av at de beste spillerne står fram og drar lasset. Det gjorde de fredag, og da ble det vanskeligere for oss. Men det er ikke gitt at de gjør det igjen. Og vi fightet jevnt med dem veldig lenge. Så ja, jeg har fortsatt trua på opprykk, sier Geir Oustorp.

Han stiller med samme mannskap i kveld som i de første to kvalifiseringskampene. Det er alle mann til pumpene. Og de har forberedt seg på å stå imot bedre i eget forsvar enn de gjorde fredag.

– Vi brukte litt for mye krefter i 6 mot 7-spillet. Vi må håndtere det litt anderledes. Men vi så også at vi i lange perioder er fullt på høyde med dem, og vi har vunnet tre av de fire omgangene vi har spilt, sier SH-treneren.

Han gleder seg til det som uansett blir hans siste kveld som Sandefjord-trener. Framover blir det politijobb i Drammen og oppdrag som assisterende landslagssjef for Tsjekkias damelandslag. Et lag som er kvalifisert for det kommende Europamesterskapet, og som presterte på et godt nivå også i OL-kvalifiseringen, selv om den olympiske turneringen må følges gjennom TV-skjermen.

Kan han gi seg i visshet om at de har klart det kunststykket å slå seg fram til REMA1000-ligaen?

– Vi spiller ikke for livet. Vi ble nummer to i 1. divisjon og fikk kvalifiseringssjansen. De håpet i det lengste å unngå den samme kvalifiseringen. Det er ingen tvil om hvem som har presset på seg. De spiller langt mer for livet enn det vi gjør! Sier Geir Oustorp.