– I dag satt ingenting bakover – Sandefjord
Marinko Kurtovic var ikke veldig fornøyd med tapet mot Bodø søndag.

– I dag satt ingenting bakover

Sandefjord skåret 34 mål, men tapte likevel med fire mot Bodø på bortebane. – Vi får ingenting til å sitte i eget forsvar, der ligger det meste av forklaringen, sier Marinko Kurtovic.

Det var ikke slik det var tenkt. Vel er det slitsomt å dra til Bodø på en søndag, og ikke minst å komme seg hjem igjen, men Sandefjord-gutta skulle jublet på flyet hjem til Oslo i kveld. I stedet ble det noe tilsvarende gravøl. Og trener Kurtovic forklarer hvorfor:

– Vi er ikke i nærheten av det forsvar/målvakt-samarbeidet vi har hatt tidligere Spillerne er motiverte, det ser jeg, men ikke nok på. Vi gir Bodø store luker å angripe, mye større enn de bør få. Og da hjelper det ikke å skåre 34 mål, noe som vanligvis er nok til å vinne, sier Sandefjord-treneren.

Han erkjenner at dette nederlaget ikke er bra om de skal klare målsettingen om opprykk. Bortetap for Bodø ligger ikke i skjemaet, rett og slett. Og han vet at det ikke er så mange sjanser til å rette det opp – til å ta «uventede» poeng. Sandefjord er rett og slett en for stor favoritt til det.

– Vi prøvde med mange kombinasjoner uten å lykkes. All ære til Bodø, de spilte nok over evne, men normalt sett skal vi likevel håndtere dette. Når vi ikke klarer det har vi ingen andre å skylde på enn oss selv.

Kurtovic ser selvsagt også de mulighetene de har, f eks på 15-18 og med bare et par minutter igjen til pause, Men i stedet for 15-19 og god ledelse halvveis, blir det 18-18.

Så glipper vi på 25-23 også. Vi har flere muligheter, men mislykkes. Det var for mange av våre sentrale spillere som ikke lyktes i dag, rett og slett. Og det tåler ingen lag, heller ikke i 1. divisjon, sier Marinko Kurtovic.

Før han setter seg på bussen for å starte en lang vei hjem…