Borte mot Tiller søndag, kan det bli en ny triller? – Sandefjord
Tiller-trener Knut Espen Pettersen lover topp innsats mot Sandefjord søndag, men trur ikke på poeng.

Borte mot Tiller søndag, kan det bli en ny triller?

Søndag drar Trondheim på sin andre av tre turer til trønderhovedstaden. Motstander Tiller, nyopprykket fra 2. divisjon, spilte jevnt med topplaget Viking TIF. – Vi kan ikke forvente å overprestere to ganger på rad, sier Tiller-trener Knut Espen Pettersen.

I seriekamp nummer seks spiller Sandefjord sesongens fjerde bortekamp. Ingen optimal fordeling av hjemme- og bortekamper; det må sies, men det er det lite å gjøre med nå. Og etter Tiller følger hjemmekamper mot Storhamar og Ros, så da er vi nesten ajour.

Hvis alt går bra på trening denne uka kan Sandefjord stille med tilnærmet fullt lag også mot Tiller, hvis vi ser bort fra en ryggplaget Sander Akerlie. Benjamin Stentuns innsats mot HK-72 Sande (redningsprosent på 46) borger for at SH-målvaktene fortsatt holder er høyt 1. divisjonsnivå.

Men hva møter vi i Husebyhallen søndag?

– Et nytt og ungt lag, ispedd noen mer rutinerte, som har kapasitet til å levere i enkeltkamper, men som nok ikke vil gjøre det over tid. Målet er å unngå nedrykk, kanskje 9-10? Jeg trur vi er bedre enn de andre nyopprykkede lagene (HK-72 Sande, Storhamar og Åsane, red anm.), sier Tiller-trener Knut Espen Pettersen.

Tiller-Tarik
Pettersen sjøl har lang fartstid i Tiller. På hjemmesidene deres står det at han har vært i klubben i 26 år. Han forteller at han har fulgt med Sandefjord de siste årene, ganske enkelt fordi Tarik Repesa er opprinnelig Tiller-gutt. Og han følger fortsatt med, nå mer fordi de spiller i samme divisjon.

– Jeg har lagt merke til at Sandefjord spiller med et betydelig høyere tempo i år enn tidligere, sier Pettersen.

Erlend Strand og Sandefjord møter Gard Volden og Tiller i Husebyhallen søndag.


Stressa Viking TIF
Tilbake til Tiller. Som de fleste andre opprykkslag fikk de en tøff seriestart med kamper mot Charlottenlund (28-29 H), Ryger (19-25 B) og Viking TIF (35-37 H). Tre lag som alle forventes å være blant topp fem-seks i årets serie.

– Det var tøft ja. Vi har mange spillere som ikke har vært på dette nivået før, og som raskt måtte lære seg å stå i det. Vi har også en førstemålvakt som har vært uten kamptrening de siste årene. Men vi er godt fornøyd med andreomgangen mot Viking. De sto med de samme sju spillerne stort sett hele tiden, og ble tydelig stressa da vi nærmet oss mot slutten. Tomålstap er bra sett mot et lag som har vunnet stort i de andre kampene. Jeg trur at når vi får noen flere kamper på baken, og får spilt oss til nivået, så kommer poengene også, sier Tiller-treneren.

Melhus opp?
Sandefjord skal altså tre turer til Trondheim denne sesongen, og det uten å møte Kolstad. Det spirer og gror i Trondheim-håndballen?

– Det er veldig god rekruttering, og det utvikles mange gode spillere. Samtidig er det fortsatt plass til flere. Og vi mangler et eliteserielag til, et som kan ha plass til alle de Trondheim-guttene som ikke får spille på Kolstad. Kanskje Melhus kan ta et steg til?

Søndag da, hva trur Tiller-treneren om den kampen?

– Helt ærlig, det er ingen her som forventer seier. Det er ikke mot Sandefjord vi skal ta poeng. Men jeg kan love at vi skal by på kamp! At vi skal gjøre vårt beste. Så får vi se hva det rekker til, sier Knut Espen Pettersen.