Damene mot Ålgård i dag: – En hard nøtt å knekke! – Sandefjord
Adele Rustan og Sandefjord møter Ålgård i Jotunhallen kl 14 i dag.

Damene mot Ålgård i dag: – En hard nøtt å knekke!

Når Sandefjord-damene tar imot Ålgård i Jotunhallen i dag – kampstart kl 14.00 – blir det nytt møte med et lag og en klubb med atskillig mye mer topphåndball-erfaring enn hjemmelaget. – Vi må tenke mer prestasjon enn poeng i disse kampene. Men selvsagt håper vi, sier Sandefjord-trener Petter Kjærnes.

Etter en fin-fin åpning med seier over Sola 2 (31-25) har det gått litt tråere for Sandefjord denne høsten. Stortap for både Larvik Turn (19-39) og Gjerpen 2 (21-32) har vist at det er nok å jobbe med framover, noe trener Kjærnes selvsagt er mer enn klar over.

– Det har vært litt sånn i Sandefjord de siste årene at vi har måtte bruke mye tid på å bygge nye lag hver høst. Det tar tid; vi tar som regel flere poeng etter jul enn før. Slik er det i år også. Vi har fått inn mange nye unge spillere med begrenset erfaring fra seniorhåndball, i beste fall 3. divisjon, mens motstandere som Larvik Turn, Gjerpen og også Ålgård har flere spillere som har vært i både eliteserie og 1. divisjon. Det er en markant forskjell, sier han.

Han regner med at det blir tøft i dag også. Ålgård ligger på andreplass på tabellen med åtte poeng på fem kamper. De spilte i 1. divisjon så sent som i fjor, men rykket ned på dramatisk hvis da de tapte 23-24 mot Levanger i siste serierunde. Seier hadde gitt fornyet spill på nest øverste nivå, ja selv uavgjort hadde vært nok. Og det står 23-23 når Ålgård tar timeout med 25 sekunder igjen å spille. Så ryker de på en teknisk feil, og sju sekunder før full tid skårer Levanger seiersmålet på syvmeterkast.

– De mistet noen spillere etter nedrykket, men de har fått noen nye også, spillere med god erfaring, sier Petter Kjærnes, som så Ålgård slå Flint 2 40-33 i går.

– Hva trur du da? Om kampen i dag?

– Jeg forventer framgang fra de siste par kampene. Jeg føler at vi tar steg for steg på trening. Og heldigvis har vi noen seniorer som gir stabilitet til laget. Men om det er nok til å slå Ålgård? Vi får se. Jeg håper selvsagt, men det viktigste er som sagt at vi ser framgang. Så kommer poengene etter hvert, sier Petter Kjærnes.