Det ble en t(r)iller i Trondheim: 20-22 – Sandefjord
Johan Hedlund Bergqvist var Sandefjords bestemann mot Tiller, og da ble det en ny seier.

Det ble en t(r)iller i Trondheim: 20-22

Fire minutter før slutt så det ut til å bli et nytt bittert nederlag. Tiller ledet 19-17 og så ut til å ha kontroll. Men så tok lagkaptein Sander Wennberg Linderud tak. Han skåret sjøl 19-18 , snappet ballen og sendte Endre Svåsand på kontring til 19-20 og satte til slutt inn vinnermålet 20-22 med bare femten sekunder igjen å spille. Nok en gang trakk Sandefjord det lengste strået i en kamp som ikke luktet to poeng før helt på tampen.

Det var imponerende av Sandefjord å vinne denne kampen. Tiller lovet gjestene kamp, og de sto for lovnaden. I første omgang var ingen av lagene foran med mer enn to mål (Sandefjord på 4-6 og 5-7), og 11-11 til pause ga et godt bilde av kampen. Det ble ikke vist imponerende håndball, noe ikke minst 26 tekniske feil, 13 til hver av lagene, er et bevis på. Skuddene satt heller ikke som de burde. I første omgang misset Sandefjord på ni av de 20 skuddene, i andre omgang bare på sju av 18.

Johan Bergqvist, som i første omgang hadde en redningsprosent under 30, spilte seg opp til 33 med seks flotte redninger etter pause, blant dem den utrolig viktige straffekast-redningen på 19-18.

Tiller kommer best ut av blokkene etter hvilen, men Sandefjord var på alerten og sikret seg en tremålsledelse (13-16) bare seks minutter ut i omgangen. Var det nå det skulle avgjøres?

Nei da, det var det ikke. I stedet vant Tiller de neste 18 minuttene hele 6-1. SH pådro seg fem tekniske feil og Tiller-målvakt Tage Nielsen tok seg av det som kom av skudd. Det så skikkelig stygt ut.

Men så snudde det altså nær sagt i tolvte time. Det viktigste er fortsatt å vinne, og det gjorde Sandefjord søndag. Dermed fikk de meg seg to særdeles viktige poeng hjem til Sandefjord.