Fredrik Svendsen før Tiller-kampen: – Vi er klare! – Sandefjord
Noah Allerød og Sandefjord møter Tiller i Trondheim i dag kl 16.00.

Fredrik Svendsen før Tiller-kampen: – Vi er klare!

Sandefjord møter Tiller i Husebyhallen i dag kl 16.00. – Vi er på vei nordover og klare for kamp, sier assistenttrener Fredrik Svendsen noen små timer før avkast.

Svendsen og trenerkollega Marinko Kurtovic drar til Trondheim med tilnærmet full tropp. Dvs, målvakt Benjamin Stentun, som ble kåret til Banens beste spiller mot HK-72 Sande tirsdag, må skjøtte jobben sin som sykepleier. I hans sted drar juniorkeeper Martin Skjørstadhaug som har skaffet seg nyttig seniorerfaring fra 2. divisjon denne høsten.

Det betyr nok at Johan Bergqvist er tilbake i målet fra kampstart. En målvakt som har levert redningsprosenter mellom 35 og 50 i tre av de kampene han har startet denne sesongen, men som sammen med resten av laget opplevde en skikkelig nedtur med nederlaget i Bodø for to uker siden. Da endte Johan på beskjedne 24 prosent.

Med andre ord; de gangene målvaktene leverer, vinner Sandefjord. Og ifølge trener Svendsen lever de godt med det.

– Vi får relativt mange skudd mot oss, men en god del av dem er på sjanser vi ønsker å gi motstanderen. Vi styrer forsvarsspillet slik at avslutningene kommer der målvaktene vil ha dem. At ikke forsvaret alltid er helt patent har også med at vi trener på mange ulike formasjoner og bruker mange forskjellige spillere. Vi trenger litt tid på å få det til å sitte skikkelig, sier Fredrik Svendsen.

– Hva tenker du om Tiller?

– De er nyopprykkede, som HK-72 Sande, men vi regner med at det blir en tettere kamp i dag enn det var på tirsdag. De har flere spillere med 1. divisjonserfaring fra både Charlottenlund og Falk. Og selvsagt er vi favoritter, det må vi regne med å være hver gang, sier Fredrik Svendsen.