Marinko Kurtovic: – Vi må ha litt flere treff og litt færre feil – Sandefjord
Sandefjord ligger på andreplass etter seks kamper. Trener Marinko Kurtovic vet det må mer til om de skal klare målet om opprykk.

Marinko Kurtovic: – Vi må ha litt flere treff og litt færre feil

Sandefjord-trener Marinko Kurtovic etter seks spilte seriekamper: – Vi må bli bedre, ellers holder det ikke til opprykk!

Han og gutta har en klar målsetting for denne sesongen: Opprykk til REMA1000-ligaen. Etter seks kamper ligger laget på andreplass med samme poengsum som Viking TIF, men med én kamp mer spilt. Det skyldes det overraskende firemålstapet for Bodø i runde 4. Et tap som kan vise seg å bli dyrt i jakten på eliten.

– Per nå er vi to poeng etter planen. Vi hadde ikke regnet med å miste de to poengene i Bodø. Det skal sies at Bodø lyktes med nesten alt, men likevel – med et så tidlig poengtap kan det bli et rotterace, sier Marinko Kurtovic.

Må bli jevnere
Han er klar i analysen av hva som mangler for at Sandefjord skal stå fram som et topplag:

– Vi er alt for ujevne. Enten er vi gode, eller så er vi dårlige. Til nå ha vi ikke levert jevnt og trutt, slik vi må gjøre. Og så hjelper det ikke om forsvars- og målvaktarbeidet går bra når angrepsspillet svikter. Vi skyter for dårlig og har for mange tekniske feil. Det er et tegn når motstanderens keeper er blitt kåret til sitt lags beste spiller i fem av de seks kampene vi har spilt til nå, sier han.

Hver kamp teller
Med tapet for Bodø, da blir det enda viktigere å slå Viking?

– Sånn har vi faktisk ikke råd til å tenke. Vi må konsentrere oss om neste kamp. Og så neste der igjen. Ikke lengre enn det. Vi kan ikke tenke at det er mange lette matcher og så gjelder det mot Viking. Om ikke vi gir hundre prosent kan vi ryke mot de fleste. Vi var veldig nære både mot Grenland og Tiller, men klarte heldigvis å sikre poengene.

Det er jevnt i toppen nå, bare fire poeng skiller de seks første lagene. Er du overrasket?

– Egentlig ikke. Det er tross alt bare spilt fem-seks kamper. Jeg trur vi ser et annet bilde etter halvspilt serie, med noen få lag klart i toppen, noen klare nedrykkskandidater og resten på midten.

Endre Svåsand får skryt av Marinko. Han topper da også skåringsstatisikken for Sandefjord med 34 mål på seks kamper.


Hver trening teller
– Hva må til for at vi skal holde oss i toppen?

– Hardt arbeid. Det er det eneste som teller. Hver eneste dag, hver eneste trening. Vi må forbedre oss, og det gjør vi best på trening. Vi må holde et jevnere nivå der også. Jevnt og godt. Vi må ofre litt mer, gjøre det mer viktig å få ballen i mål, være mer nøyaktige i samspillet. Forsvarsspillet blir bedre og bedre, men vi er ikke gode nok framover.

Jeg føler også at en del sentrale spillere ikke har kommet helt i toppform ennå. Vi må forvente mer av de som er de presumtivt beste, og så kan vi glede oss over unggutter som viser stor fremgang. Endre (Svåsand), f eks, som har spilt strålende hele denne høsten og bare blir bedre og bedre. Eller Kristian (Strøm), som er den ferskeste på laget og som spiller helt uten respekt. Han går rett på mål hver eneste gang! Det gjør at han får mer og mer spilletid også, sier Marinko.

Benjamin Stentun sto i mål for Sandefjord for 15 år siden. Mot HK-72 Sande leverte han 46 i redningsprosent og ble kårets til kampens beste spiller.

God målvaktduo
Han skryter gjerne av Johan Bergqvist, vår sisteskanse som har blitt kåret til SHs beste spiller i tre av de seks kampene vi har spilt til nå. Mot HK-72 Sande kom han bare inn på et sjumeterkast, men da ble til gjengjeld Benjamin Stentun BB.

– Benjamin har vist stor fremgang; vi har et solid målvaktpar selv om Sander (Akerlie) er ute med skade.

Etter seks kamper i 1. divisjon, hva vil du si om nivået?

– Det er mye mer cowboy-håndball her enn i eliteserien. Mer ustrukturert. Det skjer mer på en gang. Men tempoet er lavere og det gjøres flere tekniske feil. Det siste gjelder oss også. Det er greit med tekniske feil som skyldes høyt tempo og vi ikke har samtrent nok. Men vi må bli kvitt tekniske feil som skjer i gå-fart, det holder ikke, sier Marinko Kurtovic.