Sandefjord spilte som et topplag: 42-24 – Sandefjord
Johan Bergqvist jubler for nok en redning. Han var banens beste i Jotunhallen søndag.

Sandefjord spilte som et topplag: 42-24

Det er forskjell på topp og bunn i 1. divisjon, det så vi i Jotunhallen søndag. Storseier på atten mål – 42-24 – var et godt bevis på det. Sandefjord sendte rett og slett gjestende Storhamar hjem som slakt.

Morsom og god håndball, det var det Sandefjord serverte hjemmepublikummet mot Storhamar. Tross mange andre arrangementer i byen omtrent på samme tid var det godt med folk i hallen, og de fikk oppleve en hel haug med fine mål, flotte redninger og mye godt forsvarsspill. Det aller meste i regi av hjemmelaget, som så ut til å kose seg ute på parketten i samtlige seksti minutter. Men vi må gi litt ros til Storhamar også, for selv om de aldri var i nærheten av å ta poeng så sto de kampen ut, ga det de hadde og var på den måten med på å skape et minneverdig oppgjør.

Sandefjord skjøt ut fra startblokkene i et forrykende tempo og ledet 5-1 før de fleste hadde fått satt seg skikkelig til rette på setene sine. Det var tydelig at de var kampsugne. Ikke så rart, egentlig, det er to uker siden sist kamp, og det er tre og en halv uke til neste!

Marinko Kurtovic ga Martin Lundquist sjansen fra start i denne kampen, ifølge SH-treneren som resultat av mange gode treninger i det siste. Og selv om Martin bommet på den første sjansen sin lot han seg ikke stoppe og endte til slutt med tre fine mål; ett før halvtid og to etter.

Ved halvtid sto det 21-8 og Sandefjord lå meget godt an til å nå målsettingen om max 22 innslupne mål. Johan Bergqvist sto en gnistrende 1. omgang, var oppunder 50 i redningsprosent og sendte fortvilelsens bølger over Storhamar-benken. Etter hvilen, når Kurtovic gjorde en rekke endringer i laget, var det først og fremst forsvarsspillet som ble svekket. Fremover fortsatte det å hagle inn med mål fra alle mulige og umulige kanter og vinkler, men bakover glapp det ved flere anledninger, og Johan måtte innse at arbeidsbetingelsene hans ble langt vanskeligere.

Viktor Hedin ble toppskårer for Sandefjord med åtte mål, noen av dem var riktige perler.



Noen krise er det ikke å slippe inn 24 mål, særlig når vi ser at rutinerte forsvarsspillere som Sander Linderud, Espen Røhmer og Jakub Petrzela etter hvert blir byttet ut med Noah Allerød, Mikkel Ertsås, Kasper Olsen og Kristian Strøm. Det de trenger er jo så mye erfaring som mulig, og kamper som denne gir dem akkurat det.

Johan Bergqvist ble kåret til Sandefjords beste spiller, ikke ufortjent. Men det var mange gode prestasjoner ute på banen også. Espen Røhmer leverte ypperlig håndball begge veier den tida han spilte, Endre Svåsand og Viktor Hedin skjøt mål så det luktet svidd. Men aller mest var det moro å se på Sandefjord i dag – som lag, som kollektiv. Gratulerer med seieren!

KAMPFAKTA
Sandefjord – Storhamar 42-24 (21-8)
1. divisjon

Sandefjord: Johan Bergqvist (31 %), Benjamin Stentun, Endre Svåsand 6, Espen Røhmer 6, Sander Rønning 4, Simon Frøske Danielsen, Sander Wennberg Linderud 2, Martin Lundquist 3, Noah Allerød 3, Mikkel Ertsås 2, Lasse Døsen, Erlend Strand, Jakub Petrzela 4, Kasper Olsen, Viktor Hedin 8, Kristian Strøm 4.
Toppskårer Storhamar: Håvard Jenssen 7.
Utvisninger: Sandefjord 3×2 min, Storhamar 1×2 min.
Dommere: Sindre Hell og Armin Spago.