Elverum-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Elverum-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Emil Kheri Imsgard var nok en gang den store forskjellen da Sandefjord møtte Elverum i Terningen Arena. Med en redningsprosent på over 50, og to målgivende rushpasninger, satte han grå hår i hodet til trener Einar Veierød og hans mannskap. 38-19 seier til hjemmelaget viste at det umulige fortsatt er umulig.

Det kunne blitt en morsom kamp, om det ikke var for nevnte Imsgard. For Sandefjord gikk friskt ut fra startblokkene. De spilte ultraoffensivt i forsvar med en 3-2-1 formasjon som presset Elverums bakspillere langt ut på banen. Hjemmelaget likte det ikke. På de første ti minuttene skåret de bare fem mål, de kom rett og slett ikke til sjansene.

Problemet var at på samme tid skåret Sandefjord bare ett mål. De spilte kreativt og godt i angrep, og kom til mange sjanser, men det hjalp ikke så lenge keeper Imsgard stoppet alt som kom av skudd. Først ett fra Tarik Repesa, så skjøt Sander Ree-Lindstad utenfor. Sander Wennberg Linderud ordnet straffe, men Imsgard reddet 7-meterkastet fra Simen Søgaard. Det samme skjedde med et nytt skudd fra Ree-Lindstad, før Søgaard skjøt i stolpen og ut. Sander Haakestad ble stoppet av Imsgard fra seksmeteren, det samme gjorde Ree-Lindstad, og Anders Hallbergs kontring endte også i Elverum-keeperens lange armer. Før Simen Søgaard ordnet 2-5 etter 10.27 minutter.

Det var nesten trist å se at så mange gode forsøk endte i så lite tellende resultat. Det gjorde nok noe med Sandefjord-spillerne også. Noe med hodene deres. Og tankene. For Imsgard redninger fortsatte, om ikke i like imponerende tempo som i starten på kampen, så mer enn ofte nok til at Elverum ség lengre og lengre ifra. Til pause sto det 21-9, til full tid sto det 38-19.

19 mål på 45 skudd er selvsagt en alt for dårlig uttelling. Og svikten var kollektiv. Det er bare Kristoffer Norgren Olsen (6/7), Fredrik Engelstad (3/3) og Mats Mork (2/3) som kan si seg fornøyd med uttellingen. Kristoffer ble da også fortjent kåret til sitt lags beste spiller.

Mens Sandefjord måtte dra tomhendte hjem fra Elverum, sikret Nøtterøy seg et viktig poeng i Halden (30-30) og Fjellhammer tok to viktige poeng borte mot Nærbø (27-22). Kristiansand økte også poengpotten med to etter 37-309 seier over Haslum hjemme i Aquarama. Det innebærer at det nå er seks poeng opp til trygg plass (Halden med 15), mens det bare trengs to poeng for å passere Nøtterøy og ligge på kvalifiseringsplass.

Sandefjord mot Elverum: Sander Akerlie, Johan Hedlund Bergqvist, Anders Hallberg 1, Fredrik Engelstad 3, Simen Søgaard 2, Kristoffer Norgren Olsen 6 (3), Sander Wennberg Linderud 2, Mats Mork 2, Magnus Galabuzi Segujja, Anton Mynster Kronborg, Sander ree-lindstad 1, Lasse Døsen, Anders Jansrud 1, Jakob Petrzela, Sander Haakestad 1, Tarik Repesa.