Berget et viktig rekrutt-poeng: 26-26 – Sandefjord

Berget et viktig rekrutt-poeng: 26-26

Sandefjord-rekruttene lå dårlig an midtveis i 2. omgang da Nøtterøy ledet med fire mål. Men så satte SH-trener Fredrik Svendsen ut spesialoppvartning på de to mest sentrale Nøtterøy-spillerne og berget uavgjort. Det var et viktig poeng!

Rekruttlaget vårt i 2. divisjon ligger utsatt til med fem kamper igjen å spille. Bare Kragerø ligger bak på tabellen, og to lag rykker ned i 3. divisjon. Det ville vært dårlig nytt for SH, som bruker 2. divisjon som spillearena for rekruttene og som opptreningsarena for skadde a-lagsspillere.

Derfor var også kampen mot Nøtterøy 2 så viktig, for de er bare poenget foran og ett av de to lagene vi må passere for å berge plassen. Det andre, HK-72 Sande, vant sin kamp mot Haslum tidligere søndag og rykket dermed ifra med et poeng til to foran.

Haakestad førte an
Det var egentlig aldri gitt at det skulle bli poeng for Sandefjord. Nøtterøy tok tak fra start og ledet 11-6 midtveis i første omgang. Så våknet SH til liv, anført av Sander Haakestad, og femmil bak ble til bare to til pause.

De ti første minuttene av 2. omgang var uhyre jevnspilte. Sandefjord holdt seg et og to mål bak, men kom aldri helt ajour. Og da gjestene fra Færder stakk fra til 22-18 med tretten minutter igjen å spille, så det stygt ut.

Fortsatt håp
Da tok Sander Haakestad skikkelig tak i kampen, skåret selv tre raske mål og plutselig sto det 23-23. Det var fortsatt poenghåp!

I den samme perioden la Sandefjord om forsvaret fra 6-0 til en offensiv 4-2, med tilnærmet mannsoppdekning på veteranen Jon Egil Ek og toppskåreren Jon Vartdal-Gjerde. Nøtterøy mistet mye av flyten, og når de kom til avslutning tok Benjamin Myrvang Stentun i SH-målet seg av de aller fleste av dem. Benjamin var nok alt i alt sitt lags beste spiller sammen med nevnte Haakestad.

Misbrukte siste sjansen
Sandefjord er foran på 24-23, 25-24 og 26-25, og de har også ballen nesten hele det siste minuttet. Men trekkene de ble enige om i den siste timeouten sitter ikke som de skal, avslutningen blir får dårlig og Nøtterøy får faktisk en siste sjanse i kampens siste sekunder. Heldigvis går skuddet fra Vartdal-Gjerde delvis i muren og Benjamin Stentun kan fange opp ballen i visste om at det i hvert fall ble ett poeng.

Sandefjords lag: Eirik Haukedal, Benjamin MyrvangStentun, Jonas Silsand Johannessen, Jakub Petrzela 5, Jonathan Klausen Thorstensen, Markus Hellum, Lasse Døsen 4, Noah Allerød, Tobias Bredesen Haug, Hans Jørgen Bærefjell, Martin Lundquist 4 (1), August Molander, Erlend Haug Strand 4, Sander Haakestad 9.