Opprykkssjansene økte noen prosent – slo Pors 40-29! – Sandefjord

Opprykkssjansene økte noen prosent – slo Pors 40-29!

Sandefjord-trener Petter Kjærnes anslo opprykkssjansene til 25-30 prosent før kveldens kamp mot Pors i Jotunhallen. Etter kampen kan vi slå fast at de i hvert fall ikke ble mindre etter en solid seier 40-29!

Ja da, det blir fort snakk om opprykk eller ikke når et lag ligger og lurker i ryggen på den største opprykksfavoritten og samtidig har vist seg som et vel så godt lag. Oppgjøret mot Pors var i utgangspunktet en vanskelig kamp; telemarkingene lå tross alt bare tre poeng bak Sandefjord før kveldens kamp.

Og i vel tjue minutter var det så jevnt som tabellen skulle tilsi. Med Sandefjord litt i føringen (4-2), så Pors (12-10), før hjemmelaget overtok igjen og Madelen Bringaker sørget for tremålsledelse 15-12 på 7-meterkast. Da hadde for øvrig både Kine Tveter og Mari Ellingsen bommet fra den samme 7-meteren før henne.

Mari Ellingsen ble toppskårer i kampen med hele 10 mål.

Klart tidlig
Etter at Pors reduserte til 16-17 rett etter pause, skåret Sandefjord fem av de seks neste målene. 2xMari Ellingsen, kampens toppskårer med 10 mål, og det sto 22-17. Etter det var det nærmest klart hvem som kom til å vinne. Sandefjord økte ledelsen sakte, men sikkert, og til slutt ble det altså komfortable 40-29.

– Nå klarte vi å male og male og male, aldri stoppe egentlig. Det er godt å se at vi klarer å holde trykket oppe over så lang tid. Og så er det moro når Emma (Fremstad Oksman) leverer som hun gjør, både framover og i forsvar. Det er kanskje det som gleder meg aller mest, sa Petter Kjærnes etter kampen.

Petter Kjærnes og Sandefjord-benken kunne glede seg over mange og mye mot Pors onsdag.

Han hadde sett mange spillere levere. Mari Ellingsen fra kant og på kontring, Nora Rosenberg fra alle mulige posisjoner, Marie Daarstad fra kant, 7-meter, back og strek, Pernille Strøm Sørby fra strek, Kine Tveter som spillmotor. Og ikke minst to gode keepere i Cecilie Wick Ullitz og Marion Helland, som sto hver sin omgang.

Best i karrieren
Likevel trekker Kjærnes fram Emma Fremstad Oksman, som gjør sin beste 2. divisjonskamp i karrieren. Ikke bare skårer hun fire mål, menn hun står fram i forsvar også. Det samme gjør Sara Holberg, som satte Pors sin storskårer Susanne Pettersen helt ut av spill.

– Det gleder et trener-hjerte. Og ja, vi er noen prosent nærmere nå, sier Petter Kjærnes. Og tenker opprykk.

Sandefjords lag: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Camilla Bach, Mari Ellingsen 10, Kine Tveter 2, Madelen Bringaker 2 (1), Vilde Brenne Solli 1, Sara Holberg 1, Pernille Strøm Sørby 3, Emma Fremstad Oksman 4, Marie Daarstad 8 (11), Thea Havikhagen 1, Nora Rosenberg 8.

Det er ofte trange arbeidsvilkår for Nora Rosennberg, men som regel ender ballen i motstanderens mål.