Et nederlag det er vanskelig å tåle – Sandefjord
Endre Svåsand gjør jobben med seks mål mot Bodø. Det er andre steder det svikter.

Et nederlag det er vanskelig å tåle

Sandefjord bør vinne alle kamper, og minst én mot medfavoritt Viking TIF, for å sikre opprykk til REMA1000-ligaen neste sesong. Firemålstap 38-34 for Bodø gjør veien til det beste selskap vanskeligere enn tenkt.

Det var en litt traurig start. Forsvarsspillet satt ikke som vanlig, målvakt Johan Bergqvist kom ikke inn i kampen og framover va det egentlig bare Sander Linderud som leverte av normal klasse Men midtveis i omgangen skjedde det noe. Sandefjord vant de tvilsomme ballene, Sandefjord hadde mest flyt i angrepsspillet og plutselig var de foran 10-12. Før noen helt skjønte hva som skjedde.

Da ble Bodø mer usikre også. For hva skal til nå, når vårt beste ikke er bra nok?

Men de ga seg ikke. Etter tjue minutter sto det 12-12, og Sander Linderud fikk kampens første gule kort. I neste sekund måtte han slippe opp Nicolai Guldbrandsen som ordnet 13-12, og bare sekunder senere fikk hjemmelaget sjumeterkast. Lars Line sendte ballen sikkert i nettmaskene til 14-12. Nok en gang hadde Bodø kontroll over kampen.

Da viste Matias Haug skuddstyrke til 14-13, og så rotet Bodø ballen bort ved avkast. Sandefjord fosset i angrep, og Viktor Hedin satte inn 14-14. Med sju minutter igjen av omgangen var lagene likt i målprotokollen.

Det ble en litt merkelig avslutning på omgangen. For favorittene fra Sandefjord fikk aldri satt spillet sitt, hverken i forsvar eller angrep. Heldigvis kom Johan Bergqvist inn i kampen, og særlig Endre Svåsand på høyrekanten gjorde jobben sin framover. To minutter før slutt ledet de 17-15, da trener Kurtovic tok timeout.

I første angrepet etterpå dundret Matias Haug inn ballen til 18-15, og Sandefjord var tre mål foran. Men så gikk det dritt igjen, Bodø kjempet seg inn til 17-18 og det var fullt fortjent at de klarte å utligne til 18-18 til pause.

Ingenting gratis
Gustav Halvorsen stormet inn 19-18 til hjemmelaget rett etter avkast 2. omgang, men så var det Matias Haug sin tur. Først 19-19, so 19-20. Det så ut til at Sandefjord var på rett vei. Kristian Strøm kom «som vanlig» inn i angrep, og det jevnet seg ut i mål protokollen. Men det var åpenbart at Sandefjord ikke ville få noe gratis. Jakub Petrzela pådro seg gult kort, og like etter forsvant Anders Jansrud ut med to minutter. Bodø ledet 23-22, fikk sjumeterkast og ordnet 24-22 ved Lars Line. Med en spiller mindre, og to mål bak, var det lite som lignet en seriefavoritt.

Elleve minutter ut i omgangen sto det 26-23, og mange lurte på hvordan dette skulle gå. Da kom en god periode med to fine Matias Haug-mål og bra forsvar, men det varte så kort, Bodø svarte opp og gjorde om 26-25 til 28-25 med bare kvarteret igjen å spille. Da måtte Sandefjord-trener Kurtovic ta sin andre timeout.

Hodeløs avslutning
Vi vet ikke hva som ble sagt, men Kristian Strøm kom i hvert fall igjennom for sitt tredje mål. Så skjer det som ikke skal skje. Sandefjord misser, Bodø skårer, og Jakub Petrzela pådrar seg en to minutters utvisning i eget angrep på 31-27. Da ser det mørkt ut. Bodø-keeper Tor-André Berg leverer et par kjemperedninger, og da hjelper det ikke at Benjamin Stentun gjør jobben i SH-målet. Bodø beholder ledelsen. Med bare fire minutter igjen står det 33-31 til hjemmelaget.

To minutter senere sto det 35-32. Espen Røhmer fikk sin andre utvisning og slaget så ut til å være tapt. Vi skåret på våre forsøk, men Bodø gjorde det samme. Og like før slutt ordnet Tollef Helland 38-34 med sin femte kåring. Bodø slo opprykksfavoritt Sandefjord 38-34 og lagets målvakt Tor-André Berg ble fortjent kåret til kampens beste spiller. Med en redningsprosent på 32 slo han begge Sandefjords keepere med god margin.