Slo Falk, kan HK-72 overraske igjen? – Sandefjord
Kent-Harry Søberg (t.h.) har fem sesonger bak seg som assistenttrener for Kristian Kjelling i Drammen. Nå leder han HK-72 Sande.

Slo Falk, kan HK-72 overraske igjen?

Hvor mange var det som trodde at HK-72 skulle slå Falk? Ifølge HK-trener Kent-Harry Søberg: – Ingen! I kveld kommer overraskelseslaget fra forrige serierunde til Jotunhallen. Kan de overraske i to kamper på rad?

Det er matchkveld igjen. Sandefjord mot nyopprykkede HK-72 fra Sande. Med start kl 18. En kamp alle for bare en drøy uke siden ville sagt var lett match for et opprykksjagende hjemmelag. Men så skjedde dette: Sandefjord tapte 38-34 borte for Bodø, mens HK-72 slo Falk 29-28 hjemme i Sandehallen. OK! Hva skjer?

HK-72-trener Kent-Harry Søberg trur ikke på et nytt mirakel. – Vi har mange flotte unge håndballspillere som kommer til å bli gode, men i kveld er jeg redd de blir for lette. Vi mangler to-tre viktige seniorspillere som er ute med skade, så en i utgangspunktet tøff kamp mot Sandefjord blir bare enda tøffere, sier han.

– Men det var ikke mange som ville tippet seier mot Falk heller?

– Det var nok ingen! Og det verste var at vi kunne vunnet med fem-seks mål. Men mot slutten hadde vi nok med å se på klokka og håpe at det skulle holde helt ut! Jeg trur det var en kombinasjon av en bra dag for oss og en tilsvarende dårlig for Falk, sier Kent-Harry Sjøberg.

Han er tilbake som hovedtrener i klubben han har vokst opp i, og hvor han har vært trener i snart 15 år – med et par års opphold. I tillegg var han assistenttrener for Kristian Kjelling i Drammen i 5 år. Samtidig trente han 06/07-årgangen til HK-72, og det er de gutta som nå er blitt voksne – eller i hvert fall seniorspillere. Derfor kom også Sjøberg tilbake som a-lagstrener i fjor og tok laget opp i 1. divisjon.

Kent-Harry Søberg og HK-72 Sande overrasket stort mot Falk sist helg. Foto: Svein-Ivar Pedersen, Sande Avis



De fikk en tøff start. 12-målstap hjemme for Ryger (19-31) og 29-målstap borte mot Viking TIF (19-48). Så kom heldigvis Falk-kampen. Og Kent-Harry Søberg er klar på at det blir tøft å holde seg i divisjonen.

– Viking-kampen var brutal. Det sto 2-2, og 16 minutter senere led et de 18-2. Det er et langt steg fra 2. divisjon og opp. Vi vet at det blir beintøft å holde oss i 1. divisjon. Vi må tenke hvert forsvar og hvert angrep, og ikke se for mye på resultattavla. Uansett er dette et steg på veien for unggutta. De spiller på verdens beste sparringsarena, og jeg vet at mange av dem kommer til å bli gode 1. divisjons- eller eliteseriespillere etter hvert. Men vi må konsentrere oss om noen kamper. Kampene mot de andre nyopprykkede lagene og et par til. Og Sandefjord er ikke blant dem, sier Ken-Harry Søberg.

Som selvsagt også vet at det skjer overraskelser nesten i hver runde. De har selv skapt én av dem.