Glitrende av Benjamin og Sandefjord: 47-23 – Sandefjord
Benjamin Stentun glitret mest av alle da Sandefjord slo HK-72 Sande 47-23 i Jotunhallen tirsdag.

Glitrende av Benjamin og Sandefjord: 47-23

Vi skulle vinne, og vi vant. Klart. 47-23. Klarere enn vi har gjort på veldig lenge. Og ja, vi møtte et HK-72 Sande-lag som manglet skuddkraft, men vi imponerte i seksti minutter. Og aller mest glitret målvakt Benjamin Stentun.

Vi har slitt med å fullføre kamper hvor vi er store favoritter. Èn god omgang har gjerne vært etterfulgt av en dårlig. Solid ledelse til pause har endt med jevnspilt eller tapt annenomgang. Det kunne vi frykte mot HK-72 Sande også. For dette var en kamp der mirakler måtte skje om ikke Sandefjord skulle vinne. Ikke minst fordi gjestene manglet tre av de sju-åtte seniorspillerne de har til rådighet.

HK72-trener Ken-Harry Søberg var da også klar i sin tale før kampstart: – Det er ikke i denne kampen vi satser på å ta poeng.

Derfor kom det heller ikke som noen overraskelse at hjemmelaget tok føringen fra start. Det sto 4-0 før det var spilt fem minutter, til tross for at vi allerede hadde misbrukt to baller på skudd utenfor fra egen banehalvdel. HK-72 spilte nemlig 7 mot 6 allerede fra start av, og det er tøft gjort mot gutter som er mye sterkere enn deg. De lyktes da heller ikke særlig, men som nevnte Søberg sa: – Dette er den beste treningsarenaen spillerne vår kan ha.

Hele kampen forløp egentlig som tenkt: 4-0 etter fem minutter ble til 13-6 midtveis i omgangen og 25-12 til pause. Sandefjord ledet på det meste med 15 mål, men slapp HK-72 innpå med de tre siste målene i omgangen.

Trener Marinko Kurtovic fikk prøvd mange spillere i første omgang, og mange flere i den andre. Til slutt kom samtlige utespillere på skåringslista. Ledelsen lå lenge rundt 18-20 mål, og var aldri større enn ved kampslutt da Mikkel Ertsås dundret inn 47-23.