Denne gjengen skal matche seg mot de beste i Norge – Sandefjord
Spillere og trenere samlet etter helgas Lerøy-kvalifisering, som sikret Sandefjord-jentene plass i det gjeveste selskap denne sesongen. Gratulerer!

Denne gjengen skal matche seg mot de beste i Norge

Det skadet ikke annet enn selvfølelsen av Sandefjord tapte 24-22 for Fjellhammer i Jotunhallen søndag. For allerede etter gårsdagens seier over HK Nor var de rimelig sikre på at de ville gå videre til Lerøy-serien uansett. Og ganske riktig: De to beste lagene i hver av de tretten puljene pluss de ti beste treerne er klare for det uoffisielle norgesmesterskapet for 18-åringer. Og Sandefjord ble ikke bare nummer tre i sin pulje, de ble best av alle de tretten treerne!

– Jeg synes det ser veldig lyst ut for damesatsingen i SH. Vi spiller jevnt med, og kunne også ha vunnet over, Fjellhammer, som er et av de beste 18-årslagene i Norge. Og så har vi bare spilt fem kamper sammen! Det blir moro å følge jentene framover etter hvert som de blir mer samtrente. Vi får snart tilbake Marte Aatangen og Adele Rustan fra skade også. Jeg trur vi kan nå sluttspillet i Lerøy. Vi er gode nok til det!

Det sier Odd Olsen, lagleder for Sandefjord under helgas kamper i Lerøy-kvalifiseringen. Han og trener Marte Moberg Sæternes bidro fra sidelinja til at Sandefjord får et jentelag i Lerøy-serien for fjerde gang siden vi startet med jentehåndball i 2018. Og skal vi tro Olsen kan det bli en hyggelig vinter for juniorjentene våre.

– Vi endte på tredjeplass, men var bare tre mål fra puljeseieren. Det kan kanskje gi oss tøffere motstand i puljespillet, men skal vi nå Lerøy-sluttspillet må vi jo slå de beste lagene uansett. Og med den framgangen jentene har vist denne høsten har jeg trua på det; at vi når sluttspillet, sier han.

Det vil i så fall være for første gang for Sandefjord, om vi ser bort fra sesongen 22/23 da mange SH-jenter spilte på samarbeidslaget Halsen. Den gang endte det med bronsemedaljer, men Halsen trakk seg som kjent fra samarbeidet etter det ene året.

Det var mye å glede seg over for Odd Olsen og Sandefjord-jentene denne helga.

Odd Olsen er for øvrig ikke spesielt vant med å stille i blått. Han har mange år bak seg som leder for Runars J2006-lag som spilte seg til kvartfinale i Bringserien (J16) for to år siden. Men i fjor høst meldte datteren Theoline overgang til Sandefjord, og denne sommeren fulgte nesten hele resten av laget etter.

– Sandefjord satser på jentene, så det er vel egentlig ikke så rart, sier Olsen, som har funnet seg godt til rette i sin nye klubb. Og han skryter gjerne av trener Marte Moberg Sæternes.

– Jeg trur hun er den rette til å få det beste ut av disse jentene. Hun må bare få tid til å bli bedre kjent med dem. Som kampleder er hun strategisk dyktig, det merket jeg bl.a. da vi møtte Fjellhammer, sier han.

Full innsats fra Isbella Kolbrek, som noterte seg for to fulltreffere mot Fjellhammer.

En kamp som altså endte med tap, men hvor Sandefjord var med helt til det sto igjen et drøyt minutt. Da skuslet de bort et par gode sjanser, mens Fjellhammer skåret på sine, og det ble seier 24-22 til laget fra Lørenskog.

– Jeg trur de har rundt 50 spillere å ta av, mens vi stilte med de 14 vi har til rådighet. De har gode spillere i alle posisjoner, og på benken. I tillegg ble målvakten deres kåret til banens beste spiller. Så vi møtte en formidabel motstander, og jeg synes vi gjør en kjempeinsats. Men det var godt at kampen ikke var avgjørende for avansement eller ikke, for det hadde vært bittert, sier Olsen.

Liva Nyland Svendsby ble kåret til Sandefjords beste spiller mot Fjellhammer, like mye for sitt solide forsvarsspill som for de tre målene hun lagde.

Lagledelsen visste allerede etter kampen mot Nor i går at Lerøy-spill var sikret. Fem poeng ville være nok uansett hva som skjedde søndag. Men jentene fikk ikke vite noe før i pausen mot Fjellhammer. – Det var noen som hadde snappet opp litt prat om at det ikke var kritisk om vi tapte, så da fortalte vi det. Men det så jo ikke ut til å ha noen betydning for det som skjedde ute på banen, sier Olsen.

Det har han helt rett i. For Sandefjord, som ledet 13-12 ved halvtid, åpnet andreomgangen veldig bra og ledet 18-15 da det var spilt ti minutter. Da var de virkelig i dytten. Men så stoppet det litt opp. Sju minutter senere ordnet Fjellhammer 20-19 ledelse på syvmeterkast. Da våknet Sandefjord til liv igjen, anført av høyreiste Mina Andersen som gjorde både 20-20 og 22-22. Det var også det siste målet til Sandefjord i kampen, selv om det fortsatt var fire minutter igjen å spille. De hadde sjansene, men lyktes ikke. Samtidig var også Fjellhammer slurvete i angrepsspillet, så 22-22 holdt seg helt til vi var inne i kampens siste minutt. Da skåret Fjellhammers og kampens toppskårer Tuva Flatås to ganger på rappen og fikset seier 24-22.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde i sluttminuttene. Kanskje ble vi for slitne. Vi valgte å gjøre få bytter denne gangen, fordi forsvaret satt så godt og vi var redde for å endre på det. Samtidig kjente de sikkert litt på presset. Men vi får glede oss over at vi spilte jevnt med et av Norges beste 18-årslag, sier Odd Olsen.

Kampfakta
Fjellhammer – Sandefjord 24-22 (12-13)

Kvalifiseringspulje 4, Lerøy-serien
Jotunhallen
Sandefjord: Isabella Kolbrek 2, Theoline Olsen Forseth 5 (2), Hannah Parsons Haugen 1, Malin Gyllensten Nachjem 3, Alexandra Finberg Tørjesen, Malina Holt Gustavsen 3 (1), Nora Redzovic, Mina Ottesen Andersen 4, Frida Hansen Vestgård, Live Nyland Svendsby 3, Thea Angell, Vilde Ottosen, Maja Gigernes, Linnea Carlander 1.
Toppskårer Fjellhammer: Tuva Flatås 6 (4).
Utvisninger: Fjellhammer 2×2 min, Sandefjord 1×2 min.
Dommere: Richard Nerdrum og Knut Sommerstad Hansen