Storhamar-treneren: – Ikke med i vår plan at Bergsøy skulle slå Viking TIF! – Sandefjord
Andreas Krogstad gikk fra juniortrener-jobb i Elverum til hovedtrener for 1. divisjonslaget Storhamar før denne sesongen. Søndag tar han med gutta sine til Jotunhallen. Foto: Østlendingen

Storhamar-treneren: – Ikke med i vår plan at Bergsøy skulle slå Viking TIF!

Det var ikke alle trenere i 1. divisjon som var like fornøyde med at Bergsøy slo Viking TIF i helga. På Hamar skjønte f eks Andreas Krogstad at nå blir det enda vanskeligere for Storhamar å beholde plassen i divisjonen.

Fire lag rykker ned fra 1. divisjon etter årets sesong. Dvs 29 prosent av de 14 lagene. I vår skulle Bergsøy rykket ned som fjerde siste lag, men de beholdt plassen fordi Nøtterøy ble dømt ned en divisjon på grunn av for dårlig økonomi. Bergsøy endte opp med 22 poeng etter ti seirer og to uavgjort. Det var altså egentlig ikke nok.

– Det sier litt om hvor tøft det er å bite seg fast i 1. divisjon. Og da er det selvsagt ikke heldig for oss at lag vi kjemper med i nedrykksstriden kaprer uventede poeng som Bergsøy gjorde mot Viking (vant 29-25), eller som HK-72 Sande gjorde mot Falk (vant 29-28). Det gjør bare at det blir enda vanskeligere å klare seg, sier Andreas Krogstad.

Kjærkomment på Innlandet
Han er trener for Storhamar, laget Sandefjord møter i Jotunhallen søndag (kampstart kl 17). Hamarsingene rykket opp fra 2. divisjon som en av fire avdelingsvinnere sist sesong, og for håndballen på Innlandet var det et kjærkommende opprykk.

– Det er det vi har savnet på guttesiden. Elverum har måttet sende ut en rekke gode rekrutter fordi vi bare har hatt 2. divisjonslag å tilby her i regionen. Nå kan de nest-beste få verdifull kamptrening hos oss. Samtidig kan de bo hjemme, sier Krogstad.

Tre til Sandefjord
Som trener for aldersbestemte lag i Elverum har han sett spillere forsvinne fra klubben og til nær sagt hele landet de siste årene. Bare til Sandefjord Håndball har det kommet tre; Simen Søgård, Sander Wennberg Linderud og Jonas Elverøy. I fjor sendte de hele fire rekrutter til Nøtterøy! For å nevne noen. Derfor er opprykket til Storhamar gull verdt. Spillerne kan bli boende hjemme, i sitt eget nærmiljø, og likevel skaffe seg mer og bedre erfaring. Men skal det ha varig verdi må plassen i 1. divisjon beholdes mer enn én sesong.

– Det blir så klart vanskelig å klare seg. Starten har vært som forventet. Vi har et nytt og ungt lag, vi har nye trenere, det er lagt en ny struktur i klubben og vi møter tøff motstand. Men vi har utviklet oss gjennom de fem kampene vi har spilt, selv om det ikke er blitt poeng. Vi har etablert et bra forsvarsspill, og så må vi være tålmodige og ta steg utover i sesongen, særlig når det kommer til angrepsspillet, sier Andreas Krogstad.


Ledet med 8, tapte med 1
I den fjerde kampen – mot Ryger – kunne det fort vært Storhamar som sto for bomben. Hjemme på Hamar ledet de med hele åtte mål (14-6) til pause! Og så endte det likevel med tap 21-22.

– De ledet ikke før det var 35 sekunder igjen av kampen. De var nok langt under pari i første omgang og hevet seg veldig i den andre. Men vi fikk jo virkelig merke at vi blir straffa hardt for feil i denne divisjonen! sier Storhamar-treneren.

Håper på en god dag!
– Søndag da, hva tenker du om den kampen? I Jotunhallen?

– Vi får håpe Sandefjord har en dårlig dag og vi har en god! Vi må i hvert fall bare gripe mulighetene med begge hender, hvis de byr seg.

– Hva slags lag kommer du med?

– Det er mange unggutter, sammen med noen eldre spillere som har kommet hjem etter at vi rykket opp. Vi har fått Håvard Jensen, venstre bakspiller, fra Halden og Audun Røragen, strekspiller, fra Sandnes. Han har vært i Elverum også. Målvakten vår, Scott Wolkoff, er også tredjemålvakt hos Elverum. Stallen vår har bra kvalitet, vi må bare få tid til å bygge et lag som er godt nok til å overleve, sier Andreas Krogstad.